A Gerecse Szentélye, Pisznice

Pusztamarót emlékmű (Fotó: Berkó Gyöngyi)
2024
19
május
Helyszín: Gerecse, Pusztamarót
Besorolás: Nehéz túra

Túrázzunk együtt a Gerecse Szentélyében, Pisznicére! 

Vezetett túránk során megismerkedhetünk a fokozottan védett természetvédelmi terület természeti értékeivel. Betekintést nyerhetünk a régi kőfejtők múltjába, jelenébe. Megismerhetjük az itt fészkelő vándorsólyom fészkelő helyét és az itt termő fokozottan védett, világritkaságnak számító magyarföldi husáng termőhelyét. 

Helyszín: Nagy-Pisznice hegy fokozottan védett természeti területe 

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Gerecse, Pusztamarót

Időpont:

2024. május 19. vasárnap 9:00-13:00

Túra hossza, időtartama:

10 km, 5 óra

Találkozó:

9.00 Pusztamarót, Emlékmű (47.688667, 18.517750)

Részvételi díj:

Teljes árú: 2 900,- Ft/fő, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 2 100,- Ft/fő

Kapcsolattartó:

Szabó Máté

E-mail:

szaboma@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 641 8535

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.