A Gerecse szentélye, Pisznice

Pisznicei ősz (Fotó: Gerecsei Zoltán)
2023
30
szeptember
Helyszín: Nyergesújfalu, Pusztamarót
Besorolás: Nehéz túra

Túrázzunk együtt a Gerecse Szentélyében,  a fokozottan védett Pisznicére!

Vezetett túránk során megismerkedhetünk a fokozottan védett természetvédelmi terület természeti értékeivel. Betekintést nyerhetünk a régi kőfejtők múltjába, jelenébe. Megismerhetjük az itt fészkelő vándorsólyom fészkelő helyét és az itt termő fokozottan védett, világritkaságnak számító magyarföldi husáng termőhelyét. Túránkat gím szarvas bikák bőgésének hallgatásával zárjuk. 

A Nagy-Pisznice hegy fokozottan védett természeti területe csak vezetővel látogatható!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Helyszín:

Nyergesújfalu, Pusztamarót

Időpont:

2023. szeptember 30.

Túra hossza, időtartama:

10 km, 4-5 óra

Találkozó:

15:00, Pusztamarót, Emlékmű

Részvételi díj:

Teljes árú: 2900,- Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) 2100,- Ft

Kapcsolattartó:

Krajcsovszky Bence

E-mail:

krajcsovszkyb@dinpi.hu

Telefon:

+36 30 153 0985

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.