A dolomit gerincek kincsei

Csákberény, dolomit gerinc
2024
13
április
Helyszín: Csákberény, Panoráma tanösvény
Besorolás: Könnyű séta

A dolomit gerincek fehérlő kopársága már messziről magára vonja tekintetünket, de ha közelebbről megismerkedünk velük, rácsodálkozhatunk a nyüzsgő életre és azokra a természeti kincseinkre, melyek csak ezeken az élőhelyeken fordulnak elő. 

A túra több különleges panorámájú helyet is érint, gyertek és csodáljátok meg velünk a Vértes szépségeit!

A programra kizárólag ONLINE vásárolható jegy:

Helyszíni jegyvásárlás nem lehetséges!

Helyszín:

Csákberény, Panoráma tanösvény

Időpont:

2024. április 13. 9.00 -12.00 óra

Túra hossza, időtartama:

5 km, 3 óra

Találkozó:

Csákberény, Petőfi utca vége 47.355376, 18.323680

Részvételi díj:

teljes árú 2600 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas) 1600 Ft

Kapcsolattartó:

Gáll Zsuzsanna

E-mail:

gallzs@dinpi.hu

Telefon:

06 30 153 0978

Vértesi Tájvédelmi Körzet

Az Országos Környezet- és Természetvédelmi Hivatal 1976-ban hozta létre a Vértesi Tájvédelmi Körzetet, mely a hegységből 15.000 hektár nagyságú területet foglal magában. A tájvédelmi körzet megalapításának célja az volt, hogy a Tatabánya, Székesfehérvár, Mór által meghatározott, erősen iparosodott környezetben megőrizze és az utókornak átadható állapotban tartsa a Vértesben és környékén található természeti örökséget.
Mik ennek az örökségnek a jellegzetességei? Mindenek előtt az a biológiai sokféleség, a természetnek az a gazdagsága, mely a kedvező környezeti adottságok következtében ezen a viszonylag kis területen kialakult. Ez a nagyfokú változatosság megnyilvánul a földtani felépítésben, a domborzati és kitettségi viszonyokban, valamint a növény- és állatvilág változatosságában is.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.