ERFA png

KEHOP- 4.1.0-15-2016-00024 Az Esztergom területén található állattartó telepen eszközök, gépek beszerzése a térségben található szárazgyepek legeltetéses élőhelykezelésének hatékonyabbá tétele érdekében

ERFA png
Időszak: 2016.09.01 - 2022.09.30
Téma: Állattartó telep, Élőhelyek helyreállítása
Forrás: KEHOP

A pályázat során a Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi állattartó telepén a mezőgazdasági gépek megújítása és kiegészítése történik a terület hatékony természetvédelmi kezelésének elvégzése érdekében.

Azonosító szám: KEHOP- 4.1.0-15-2016-00024 

A szerződött támogatás összege: bruttó 121.943.423 Ft

A támogatás mértéke: 100%

Forrás: ERFA

A projekt célterületén, Esztergom Kis-, és Nagy-Strázsa-hegy, Tábla-hegy környékén, a kiemelt és közösségi jelentőségű élőhelyek állapotát és fennmaradását a cserjésedés, invazív növényfajok térhódítása, valamint a hagyományos használati módok megszűnése veszélyeztetik. A negatív folyamatok megszüntetése nélkül a terület természetessége leromlana, diverzitása csökkenne, az élőhelyekhez kapcsolódó védett, fokozottan védett, illetve Natura 2000 jelölő fajok állománya is lecsökkenne.

A projekt céljai a célterületen lévő gyepek, mint élőhelyek természetvédelmi kezeléséhez szükséges gépi infrastruktúra kialakítása és a területkezelések elvégzése. A fejlesztés magában foglalja a téli szállásként működő, 2,5654 hektár nagyságú egykori katonai lőtéren lévő állattartó telepen található állatállomány téli takarmányellátását is, valamint a célterületen villanypásztor rendszer és mobil válogató karám kiépítését is.  

A gépi kaszálási rendszer kialakításához egy mezőgazdasági erőgép és a hozzá tartozó teljes mezőgazdasági gépsor kerül beszerzésre, mely lehetővé teszi az élőhelykezelést. Továbbá a projekt során 3 db egymástól független villanypásztor rendszer kerül kialakításra, hogy a szakaszoló legeltetés is hozzájáruljon a gyepek megfelelő kezeléséhez.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

Támogatási szerződés:

Támogatási szerződés >>

Támogatási szerződés 1. módosítása >>

Támogatási szerződés 2. módosítása >>

Támogatási szerződés 3. módosítása >>

Támogatási szerződés 4. módosítása >>

Közbeszerzés:

Mezőgazdasági gépek ajánlattételi felhívás >>

Mezőgazdasági gépek közbeszerzési dokumentáció >>

Mezőgazdasági gépek adásvételi szerződés >>

Platós terepjáró adásvételi szerződés >>

Platós terepjáró ajánlattételi felhívás >>

Platós terepjáró közbeszerzési dokumentáció >>

Egyéb szerződések:

Villanypásztor >>

Vörös József megbízási szerződés >>
módosítások: 12345

Páncélosok és orchideák

Az esztergomi Strázsa-hegy és környékének fejlesztései.

Tovább

Megújult Igazgatóságunk mezőgazdasági gépparkja

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közbeszerzési eljárás útján vásárolt mezőgazdasági gépeket 2022 januárjában négy telephelyünk fejlesztése érdekében. 

Tovább
További kapcsolódó hírek megjelenítése További kapcsolódó hírek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.