TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatás - élőhelykezelés a Fóti-Somlyón

Természetvédelmi élőhelykezelési munkák a Fóti-Somlyón

Az idegenhonos cserjék (akác, ostorfa) fokozatos visszaszorítását követően több ezer őshonos facsemetét ültetünk (tölgy, vadgyümölcsök). Az átalkítás mintegy 0,3 hektáros területen az őshonos fák, cserjék és gyepszint bolygatása nélkül történik.

A famatuzsálemek - régies nevükön böhöncök- körbekerítésével a több száz éves egyedek gyökerét és a környező talajt szeretnénk megvédeni a taposástól. A nagy ágak levágása a tehermentesítés érdekében történt. Így segítjük őket, hogy ne dőljön ki, és tovább élhessen, hiszen az ilyen egyedek számos mikroélőhelyet nyújtanak a különböző fajok számára. 

#life4oakforests

 

Fóti-Somlyó tanösvény

A Budapesttől 25 km-re lévő Fóti-Somlyó valóságos hegy látszatát kelti a Gödöllői-dombvidék peremén. A 3500 m hosszú kör vonalvezetésű tanösvény a Fáy-présház mellől indul, s a lepkés állomásjelzést követve 2,5 óra alatt bejárható.

Tovább

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.