Önkénteseket keresünk!

Pilisi Bioszféra Rezervátum

Idén is lesz LÁTOGATÓSZÁMLÁLÁS a Pilisi Bioszféra Rezervátum területén.

Mi az… könnyen elérhető, változatos, különleges, természetes és az elmúlt 1,5 évben sok százezer ember menekülőhelye, feltöltő állomása lett? Válasz: a PILISI BIOSZFÉRA REZERVÁTUM!

Ha Te is így érzed, és tennél a megőrzéséért, csatlakozz hozzánk, ÖNKÉNTESKÉNT!

2017-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje. A látogatottság növekedésével ez a kutatás egyre fontosabb.

4x2 NAP, >40 HELYSZÍN, 200 ÖNKÉNTES ÉS MINTEGY 57.000 LÁTOGATÓ
Eddig… És folytatjuk!
 
Következő forduló: 2021. szeptember 24-26. között

A felmérés folytatásához azonban továbbra is sok önkéntes segítségére van szükség! A terület mérete és a turistautak száma miatt naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) összehangolt munkája hozza meg a kívánt eredményt.
 
Az Önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőíves felmérés; a vizsgálat időtartama alatt, szeptember 25-26-án, 8–17 óráig.

A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.
Az Önkénteseket a PP Zrt. Mogyoró-hegyi szálláshelyén tudjuk elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (24-én estétől). Szükség esetén innen szállítjuk el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.
 
Amit kínálunk: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítunk ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldünk.

Várjuk tehát a természeti környezetért felelősséget érző ÖNKÉNTESEK jelentkezését az alábbi e-mail címen:
onkentes@dinpi.hu
 
Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 10.

A Pilis

A Dunakanyar néven közismert, európai hírű tájunk jobb parti hegyeit évszázadokig Pilis néven ismerte mindenki. Földtani történetükben azonban nagyon különböznek, ezért kettébontásuk indokolt: a déli része a Pilis, tőle északra pedig a Visegrádi-hegység emelkedik.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.