Önkénteseket keresünk!

Pilisi len túra

Idén is LÁTOGATÓSZÁMLÁLÁS a Pilisi Bioszféra Rezervátum területén.

Csatlakozzanak akik:

  • szeretnek kirándulni,
  • büszkék arra, hogy a főváros közelében kiváló túrázó helyek, jó levegő, gyönyörű tájkép fogad minket,
  • fontosnak tartják, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztések történjenek a közeli hegységekben,
  • szeretnék, hogy ezt a csodás tájképet, a vadregényes útvonalakat, különleges élővilágot még sokáig élvezhessük, és unokáinknak is megmutathassuk!
  • A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) 2017-ben nagyszabású kutatásba kezdett annak érdekében, hogy a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) látogatóit, turistáit megismerje.

3x2 NAP, 40 HELYSZÍN, 150 ÖNKÉNTES ÉS MINTEGY 48.000 LÁTOGATÓ Eddig… és folytatjuk!

Következő forduló: 2020. október 16-18. között

A felmérés folytatásához továbbra is sok önkéntes segítségére van szükség! Várjuk tehát a természetet szerető, kirándulókkal szívesen kommunikáló (18 évnél idősebb) önkéntesek jelentkezését!

Az Önkéntesek feladata: a kijelölt pontokon látogatószámlálás, kérdőíves felmérés; a vizsgálat időtartama alatt, október 17-18-án, 8–17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében. Az Önkénteseket a PP Zrt. szálláshelyein tudjuk elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (16-án estétől). Innen szállítjuk el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként.

Amit kínálunk: a mérés ideje alatt ingyenes szálláshely, étkezés, jó hangulat, minden résztvevő számára 2 személyre szóló belépőjegy a DINPI valamely bemutatóhelyére vagy ingyenes részvételi lehetőség 2 fő részére egy meghirdetett túrán, ezen felül 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba. A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítunk ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldünk.

Várjuk tehát a természeti környezetért felelősséget érző ÖNKÉNTESEK jelentkezését az alábbi e-mail címen: onkentes@dinpi.hu

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30.

Pilisi Bioszféra Rezervátum

A Pilisi Bioszféra rezervátumban a Kárpátok vulkanikus eredetű hegyei és üledékes hegyvonulatok találkoznak. A növényvilág gazdagsága is ennek köszönhető, hiszen egyaránt megtalálhatók itt kárpáti és déli elterjedésű fajok is: a Kárpátok virága a pirosló hunyor, a mészkősziklákon pedig leánykökörcsin nyílik. A sziklás élőhelyek adnak otthont a ritka pannongyíknak is. Az erdők legféltettebb kincse a kígyászölyv. A Bioszféra rezervátum értékes természeti területei részét képezik a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak.

Tovább

A Pilis

A Dunakanyar néven közismert, európai hírű tájunk jobb parti hegyeit évszázadokig Pilis néven ismerte mindenki. Földtani történetükben azonban nagyon különböznek, ezért kettébontásuk indokolt: a déli része a Pilis, tőle északra pedig a Visegrádi-hegység emelkedik.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.