Lezajlott az Ifjú Kócsagőr Program területi döntője

IKP területi döntő 2023 (Fotó: Batki Dalma)

Vajon ki indulhat a Matula és Tutajos díjért?

 

Idén 10. alkalommal hirdették meg az Ifjú Kócsagőr Programot, mely lehetőséget ad arra, hogy a 18-24 év közötti fiatalok 2 hetes szakmai gyakorlatuk során bepillantást nyerjenek a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapjaiba. A jelöltek egy-egy mentorral töltöttek 10 napot, akikkel megismerhették a szakma csínját-bínját, az őri munka kihívásait és szépségeit egyaránt.

Ezt követően került sor a területi döntőre, ahol az Igazgatóság kócsagőrei ismertették a két hét alatt szerzett élményeiket és tapasztalataikat, valamint összemérték tudásukat, hogy eldőljön, ki fogja az országos döntőn képviselni a DINPI-t. Idén 5 versenyző közül került ki a győztes, aki nem más, mint Szabó Máté.

Szabó Máté mentorával, Szabó Mátéval (Fotó: Batki Dalma)

Máté a Gerecsei, valamint a Vértesi Tájvédelmi Körzetben töltötte a két hetes gyakorlatát, Szabó Máté természetvédelmi őr mentorálásában. Szavait idézve élményben és tudásban gazdag gyakorlatot tudhat maga mögött.

A hálóban lévő madarakkal nagyon óvatosan kell bánni (Fotó: Szabó Máté)

 

Teknőscsapda telepítése (Fotó: Szabó Máté)

 

Bütykös hattyú gyűrűzés előtt (Fotó: Szabó Máté)

 

A jubileumi országos döntő házigazdája az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park lesz.

Gratulálunk Mátéknak és sok sikert kívánunk a döntőn!

 

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.