Közös szolgálatok a DINPI területén

Rendőrök, polgárőrök, erdészek és természetvédelmi őrök egy célért

Igazgatóságunk működési területén rendszeresen látnak el természetvédelmi őreink közös szolgálatot a társhatóságokkal és az erdészetekkel.

 

 

A közös szolgálatellátás kiemelt célja az illegális területhasználat, a falopás, az engedély nélkül végzett technikai sporttevékenységek (quadozás, terepmotorozás, stb.), a védett növényfajok és állatfajok gyűjtésének megakadályozása, valamint a vadászatok és horgásztevékenységek ellenőrzése.

 

Ürgeöntésen ért elkövetők

 A horgászat rendjének megsértése miatt intézkedés alá vont személy

 

A természetvédelmi őrök egyenruhával és szolgálati lőfegyverrel ellátott rendészeti feladatokat ellátó hivatalos személyek, széles intézkedési jogkörrel. Munkájuk jelentős részét teszi ki a védett és Natura 2000 besorolású területeken történő különböző területhasználatok ellenőrzése természeti értékeink védelme érdekében. 

Fokozottan védett természeti területen engedély nélkül közlekedők elleni intézkedés

 

Számtalan szabálysértés esetén előfordul, hogy az elkövetők nem tudják magukat okmányaikkal igazolni, ekkor természetvédelmi őreinknek nagy segítséget jelentenek a rendőrök, akik az intézkedés alá vont személy adatait bárhol le tudják kérdezni.

Jogosítvány, biztosítás és forgalmi engedély nélkül közlekedők igazoltatása

 

Igazgatóságunkat rendszeresen keresik meg sportegyesületek, túrázók, kirándulók, rekreációs tevékenységet folytatók azzal a panasszal, hogy turistautakon, erőkben, keskeny ösvényeken „offroados” tevékenységet folytató személyek zavarták, olykor veszélyeztették is őket időtöltésük során.

Fokozottan védett erdőterületen intézkedés alá vont gépjárműves csapat

 

Védett természeti területen, turistaúton, erdészeti úton csak is hatósági engedély birtokában szabad közlekedni, ez alól kivételt képeznek a jogszabályokban nevesített, feladatukat végző személyek.

Ex lege védett láp területre engedély nélkül behajtó és ott parkoló jármű tetten érése

 

Mielőtt bármilyen tevékenységbe kezdenél védett vagy Natura 2000 területen, győződj meg arról, hogy ezt szabályosan megteheted-e! A védett területek beazonosításában segítséget nyújt a Természetvédelmi Információs Rendszer interaktív térképe

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.