Janka-tarsóka virágzás Gödöllőn

Janka-tarsóka (Fotó: Németh Tamás)

Idén első alkalommal, sikeresen valósult meg a Gödöllői Királyi Kastélypark Természetvédelmi Területen az épp kezdődő Janka-tarsóka virágzás megtekintése.

Az apró, fehér virágú tarsóka mellett még sok egyéb kora tavaszi faj virágzásában gyönyörködhettünk. Több mint tucatnyian vettünk részt a túrán, kicsik és nagyok vegyesen, és a túravezető nagy szerencséjére az egyik résztvevő igen jól virágokhoz így a kerek repkény sem tudott megviccelni bennünket. Az ibolyák, salátaboglárkák, az árvacsalán, a pásztortáska, a gyöngyike, a télizöld, a pimpó és társaik virágpompája még kellemesebbé tette az amúgy is szép napsütéses délutánt.

Az idő egyre szebb, hasonló túra legközelebb április 26-án kerül megszervezésre. Indulás 17:00-kor a Gödöllői Kastély, az Erzsébet-park irányába nyíló oldalsó bejáratánál.

Részletek a Kelet-Pest Megyei Természetvédelem Facebook-oldalán, illetve a +36 30 236 8351 telefonszámon.


Németh András
természetvédelmi őr

Gödöllői Királyi Kastélypark TT

A gödöllői Grassalkovich (Királyi) Kastély felújítása 1990-ben kezdődött meg. Az úgynevezett Felső park az épületegyüttes szerves része. Védetté nyilvánítására egyéni javaslat alapján a közelmúltban került sor.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.