Ismét 24 órás túrák a Börzsönyben!

24 óra alatt a Börzsöny szívében (Fotó: Láng Petra Zsófia)

Természet, Történelem, Tájhasználat. Rendhagyó és különleges túránk során tapasztalt erdőjárókkal vethetjük be magunkat 24 órára a Börzsöny szívébe!

Sokszor gondolkodunk el azon, hogy a régi idők emberei vajon hogyan járták az erdőt. Hogyan készítették el ételeiket? Hogyan választották ki a megfelelő éjszakai szálláshelyet? Mi történt ebben a hatalmas erdőségben az évszázadok alatt?

 A terület történetét és természeti értékeit egyaránt ismerő túravezetők elvezetnek a hegységben századokon át élő emberek emlékeihez. Kirándulásunk során letérünk a járt ösvényekről és a helyenként zord, ám lélegzetelállító tájakat barangolunk be. Megismerjük az erdő gyógynövényeit, forrásokból szerzünk vizet. A magunk rakta tűz mellett készítjük vacsoránkat és éjszakázunk. A megszokott életmódunkból kizökkenve egészen új élményeket, tapasztalatokat szerezhetünk.

Időpontok:

  • június 1-2., szombat-vasárnap,
  • október 5-6., szombat-vasárnap.

A felszerelést végig visszük a hátunkon, ezért fontos, hogy a lehető legkisebb súlyt pakoljuk be.

A legfontosabbak:
  • kényelmes és réteges túra ruházat (estére melegebb öltözék, eső- és napvédelem!),
  • vízálló, jól bejáratott zárt túracipő, vagy bakancs,
  • hálózsák, polifoam (nagyon könnyű, kicsi sátrat vagy függőágyat esetleg lehet hozni),
  • egészségügyi felszerelés (kullancsriasztó, nedves törlőkendő, gyógyszer, sebtapasz, stb.),
  • fejlámpa/zseblámpa,
  • térkép, vagy GPS ajánlott.

Fizetési feltételek:
a teljes összeg 19.970,- Ft/fő, amelyből a foglalási díj: 6.000,- Ft/fő. A foglalási díj befizetésének határidejéről érdeklődjön a lenti elérhetőségeken. A fennmaradó összeg a túra kezdetén, a Hiúz Házban fizetendő.

Túra nehézsége, útvonal:
a túra hossza kb. 25-30 km, szintkülönbség: kb. 900 méter fel és 800 méter le, amelynek teljesítéséhez átlagos fizikai és egészségi állapot szükséges.
A túra érinti többek között az alábbi helyeket: Magas Tax-Rakodó – Hangyás-bérc– Árva-kút – Nyír-rét – Hinta-rét– Marcika-út– Magosfa –Oltár-kő–Rakodó
Éjszakázás: a túravezető által kijelölt helyen, az erdőben. Rosszabb idő esetén éjjeli menedék építés.

Találkozó:  7:30 Hiúz Ház.
Indulás 8:30-kor, várható érkezés a második nap 12-13 óra körül a Hiúz Házhoz. A kétnapos túra előtti éjszakát lehetőség van a Hiúz Házban, többágyas szobákban eltölteni (a szállás díját a részvételi díj tartalmazza).

A PROGRAMRA ELŐZETES BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!
Sevcsik András, +36 30 238 0063 (munkaidőben), hiuzhaz@dinpi.hu

Biztosítsd a helyed ONLINE  a 24 órás túrára! Kattints IDE a jegyvásárlásért!

A program minimális létszáma 4 fő, maximális létszáma 10 fő.


Duna-Ipoly Nemzeti Park

A Duna-Ipoly Nemzeti Park területe a Pilis, a Visegrádi- és a Börzsöny hegységeket, az Ipoly-völgy Hont és Balassagyarmat közötti szakaszát és a Szentendrei-sziget egyes területeit foglalja magában. A Nemzeti Park térségének egyedi sajátosságát a három nagy tájképi egység, a folyóvölgyek, a hegységek és a síkság találkozása adja. Ebből következik a terület nagyfokú változatossága, amely egyedülálló határainkon belül.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.