Hányan jönnek a Pilisbe? Számoljuk meg őket!

PBR látogatószámlálás

Önkénteseket várunk a Pilisi Bioszféra Rezervátum látogatószámlálásához. Csatlakozz Te is!

2017-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) és a Pilisi Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) nagyszabású kutatásba kezdett a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) kirándulóinak és látogatási szokásainak megismeréséért. A természetvédelmi intézkedések és a turisztikai attrakciók megtervezéséhez pontos képre van szükségünk, s mivel a területet az utóbbi években egyre többen látogatják, ez a kutatás is egyre fontosabb.

A felmérést 2017 óta minden évben elvégezzük. A terület mérete és a turistautak nagy száma miatt naponta legalább 50 látogatószámlálóra, azaz jó sok önkéntesre van szükségünk. A kívánt eredményt csak az ő összehangolt munkájuk hozza meg.

Ha van kedved és időd, csatlakozz a látogatószámlálók csapatához!

Időpont: 2023. szeptember 29. – október 1.

Az önkéntesek feladata: a kijelölt 40 mérőpont valamelyikén látogatószámlálás, kérdőíves felmérés szeptember 30-án és október 1-én, 8-17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, többnyire erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

Az önkénteseket szükség esetén a PP Zrt. Mogyoró-hegyi szálláshelyén tudjuk elszállásolni a vizsgálat időtartama alatt (szeptember 29-én estétől). Innen juttatjuk el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként. 
 
Amit kínálunk: a mérés ideje alatt ingyenes szállás és étkezés, minden résztvevő számára 1-1 belépő a Budakeszi Vadasparkba – no és jó hangulat, klassz önkéntes csapat! A terepi munkáról, amennyiben szükséges, referenciaigazolást állítunk ki. További részleteket a jelentkezők számára külön küldünk. 

Ki lehet önkéntes? Bárki, aki elmúlt 18 éves, tud írni és olvasni, szereti a természetet és szívesen beszélget idegenekkel, nem riad meg attól, hogy megszólítsa őket és  rövid interjúkat készítsen velük.

Jelentkezés: onkentes@dinpi.hu
Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 17.

Pilisi Bioszféra Rezervátum

A Pilisi Bioszféra Rezervátum (PBR) a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a területen található települések önkormányzatai, szakmai és civil szervezetei együttműködésében működő térségi összefogás, amely egy világszintű hálózat része.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.