Gólyagyűrűzés Erdélyben

Fehér gólya (Ciconia ciconia) fióka vagyok, fokozottan védett! (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Kollégáink Gyergyóalfalun gyűrűztek fehér gólya fiókákat.

Erdélyi testvér-nemzeti parkunk, a Békás-Szoros – Nagyhagymás Nemzeti Park meghívására kollégáink több napos látogatáson vettek részt, ahol környezeti nevelési feladatokat végeztek. Hegyi Barna igazgató a Székelyföld TV-nek adott interjúban kiemelte, hogy a több éves múltra visszatekintő együttműködés – amely során korábban már gyermektáborra és a Dunavirág Vízibusz látogatására is sor került – keretében valósult meg a mostani látogatás.

Munkatársunk, Berercz Tibor az interjúban mesélt a madár-, illetve a gólyagyűrűzés tudományos kutatási módszerének céljáról és hasznáról.

A gyűrűzés során néhány gólyát a helyszínre látogató gyerekek nagy örömére a földön gyűrűztek meg. A gyűrűzés a gólyákra nem jelent veszélyt, ellenben kutatási és környezeti nevelési szerepe jelentős.

A Székelyföld TV interjúja az eseményről itt tekinthető meg:

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.