Főszerepben a TÖLGY

Tölgyes Nap az esztergomi Duna Múzeumban (Fotó: Szontaghné Mosoni Dóra)

Az esztergomi Duna Múzeum adott helyet a május 12-én megrendezett természetismereti napnak, melynek központi témája a tölgyfa volt. 

A Vízeum komplex kiállításának megtekintése melletta legfőbb attrakció A tölgy –Az erdő szíve című francia természetfilm vetítése volt. A #life4oakforests projektünk keretében a Vándormozi hozta el a filmet az esztergomi gyerekeknek, akik ingyenesen vehettek részt a félnapos programon. A nap során  bemutattuk a gyerekeknek a tölgyesek élővilágát, a holtfák jelentőségét. Agyagozás és A háromágú tölgyfa tündérének meséje színesítette az esős napot.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget és a helyszín biztosítását a Duna Múzeum csapatának.

 

A foglalkozásokat a Igazgatóságunk mellett, Huszár Andrea Magdolna szobrászművész, népmesekutató, Rendes Nikoletta  (Belsőerdő) és Schmöltz Margit írónő tartották.

A rendezvényen 260 tanuló vett részt.

A Natura 2000 tölgyerdők szerkezeti és kompozíciós biodiverzitásának növelését célzó természetvédelmi eszközök

Folyamatban

A projekt célja: NATURA 2000 tölgyerdők természetvédelmi kezelése, szerkezeti és összetételi diverzitásának növelése; mert a változatosság gyönyörködtet!

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.