Erdélyben tartottak bemutatót kollégáink

Madárgyűrűzés a Gyilkos-tónál

Madárgyűrűző tábor a Gyilkos-tónál.

Idén ötödik alkalommal került sor a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Békás-szoros Nagyhagymás Nemzeti Park szervezésében a Gyilkos-tavi madárgyűrűző táborra. A két nemzeti park igazgatóság között több évtizetede van testvérkapcsolat, ennek köszönhetően pedig hat évvel ezelőtt elkezdődött a madárgyűrűző tábor kialakítása.

A 2018.-ban kezdődő – sajnos a COVID járvány miatt 2020.-ban elmaradt – munka során 42 faj, 1127 példányára került fel jelölő gyűrű. Az idei évben is több, az előző években gyűrűzött madár visszafogása történt. Az eddigi fajlistát két új faj, a kerti poszáta, illetve a zöldike bővítette.

Fontos célja a programnak, hogy megismertessük a térségben élő gyerekekkel is az itt előforduló madárfajokat. Ezért az idei évben is hat óvodából, általános iskolából, illetve középiskolából 260 gyerek részére került bemutatásra a madárgyűrűzési tevékenység.

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.