Dunakanyar Látogatóközpont – szerényebb tervekkel

Dunakanyar (Kalotás Zsolt)

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 2017-ben pályázati (GINOP) támogatással kezdte meg Dömösön a Dunakanyar Látogatóközpont megvalósítását.

Igazgatóságunk saját költségvetésből előlegezte meg a projekt előkészítését. Sajnos több sikertelenül zárult közbeszerzési eljárás után a GINOP Irányító Hatóság (továbbiakban IH) 2021 júliusában döntött a támogatási szerződéstől való elállástól. (Az elvont forrás felhasználásáról is a GINOP IH hoz döntést.) Bár a korábbi grandiózus tervek megvalósítása így egyelőre forráshiány miatt nem lehetséges, de a Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontjának megvalósítását továbbra is fontos célnak tartjuk. Ennek érdekében terveink között a területen álló 100 éves épület, az egykori Bergmann Panzió felújítása szerepel.

Dunakanyar Látogatóközpont

Megvalósult

FEDEZETHIÁNY MIATT MEG NEM VALÓSULT PÁLYÁZAT.


 

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.