Borúban-derűben az Ipoly-völgy Kincsei

Ipoly-völgy Kincsei Természetismereti Nap 2019 (Fotó: Selmeczi Kovács Ádám)

A változékony időjárás sem szabott gátat a kiváló hangulatnak.

Utazó barlang, vízi és talajlakó kis állatok, állatszőrök és koponyák, kirakósok, természetismereti és ügyességi játékok, vadászkutya-bemutató és kézműves foglalkozás várták a gyerekeket a negyedik Ipoly-völgy Kincsei című terepi természetismereti napon, Drégelypalánkon. Az áprilisi mércével is bolond májusi időjárás dacára közel háromszáz környékbeli óvodás és iskolás gyermek vett részt a programon.  

Az Ipoly-völgy komplex élőhelyfejlesztése (KEHOP-4.1.0-15-2016-00023)

Megvalósult

A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány hozzájárulásával, 100 %-os támogatási intenzitással valósul meg 2016 és 2021 között a középső Ipoly-völgyben, magában foglalva a vizes élőhely rehabilitációt három helyszínen (drégelypalánki Nagy-sziget, drégelypalánki Csadó-mocsár, és ipolyszögi-égerláp), valamint az ipolyvecei szürkemarha-telep fejlesztését.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.