Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

FÖLD NAPJA RAJZPÁLYÁZAT

Megjelenés: 2021.03.11

<p class="MsoNormal" style="text-align: center;" align="center"><span style="font-size: 12pt;"><strong style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif;">A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság  </span></strong></span></p> <p class="MsoNormal" style="text-align: center;" align="center"><span style="font-size: 12pt;"><strong style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif;">PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA</span></strong></span></p> <p class="MsoNormal" style="text-align: center;" align="center"><span style="font-size: 12pt;"><strong style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif;"> </span></strong></span><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif; color: #00b050;">A FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL  </span></strong></span><strong><span style="font-size: 12pt; color: #ba372a;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif;">rajzpályázat </span></span></strong></p> <p class="MsoNormal" style="text-align: center;" align="center"><span style="font-size: 12pt;"><strong style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif;">óvodás és alsó tagozatos általános iskolás </span></strong></span><span style="font-size: 12pt;"><strong style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif;">gyermekek számára</span></strong></span></p> <p class="MsoNormal" style="text-align: center;"><span style="font-size: 12pt;"><span style="font-family: 'Garamond',serif;"> </span><strong style="text-align: center;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif; color: #00b050;">TE MIT TESZEL A FÖLDÉRT? </span></strong></span></p> <p class="MsoNormal" style="text-align: center;"><span style="font-size: 12pt;"><strong style="text-align: center;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif; color: #00b050;"> </span></strong></span><span style="font-size: 12pt;"><strong style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="line-height: 107%; font-family: Garamond, serif;">címmel</span></strong></span></p>

Hiszen nem is kell óriási dolgokra gondolni! Ha van kerted, egy kicsi udvarod, kirakhatsz a fákra madárodút, madáretetőt. Szereted a virágokat? Ültethetsz olyanokat, amelyekről virágport gyűjthetnek a beporzó rovarok. Sőt, méhecskehotelt is készíthetsz a számukra. Méhecskehotelt? Igen! A bennük lakó rovarok egyáltalán nem agresszívek, akár egész közelről is megfigyelheted jövés-menésüket. A sünöknek száraz levelekkel, fűvel feltöltött süngarázzsal kedveskedhetsz. Egy komposztálóval pedig giliszták, rovarok, pókok százainak nyújthatsz búvó-és táplálkozóhelyet. Ezek akár az ovi, suli udvarán is megvalósíthatók!

Ha csak egy balkonod, vagy csak egy ablaknyi helyed van, tegyél ki egy párkányra szerelhető madáretetőt, fészektálcát vagy virágládát, máris sokat tettél a környék madaraiért, beporzóiért!

Kirándulásaid során is sokat tehetsz az élővilágért, ha betartasz néhány alapszabályt: a szemetet a kihelyezett tárolókba dobod (vagy legjobb, ha hazaviszed), mindig az ösvényeken haladsz, a növényeket és állatokat pedig csak megfigyeled és csak az emlékeikkel térsz haza.

Mindezek csupán ötletadó gondolatok, a sor még hosszan folytatható.

Rajzold le, készítsd el, TE milyen tevékenységgel járulsz hozzá bolygónk élővilágának megőrzéséhez!

Pályázati feltételek:

 

·         Korosztály: óvodás, alsó tagozatos általános iskolás

·         Bármilyen színes technikával (ceruza, zsírkréta, tempera, vízfesték, stb.), kollázs technikával

·         Max. A4-es oldal

·         Kizárólag elektronikusan, max. 2 MB nagyságú JPG képformátumban

 

 

Pályázati jelentkezés:

 

Az egyéni pályamunkákat 2021. április 15‑ig a rendezveny@dinpi.hu e-mail címre „Rajzpályázat” tárggyal kérjük beküldeni. A pályamunka elektronikus elnevezése a gyermek neve legyen.

 

 A pályaművekhez kérjük megírni:

  • a mű címe
  • a gyermek neve
  • milyen óvodai csoportba/hányadik osztályba jár
  • óvoda/iskola neve, település
  • felkészítő tanár vagy szülő neve és email címe

 

Az alkotásokat két korcsoportban (óvodás és kisiskolás) zsűri értékeli. Mindkét korcsoportban az első 3 legjobb alkotást jutalmazzuk értékes ajándékcsomagokkal.

Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.

 

 Az eredményhirdetésre 2021. április 22-én, a Föld Napján kerül sor a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Facebook oldalán.

 

A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és az alkotások online felületeinken való megjelenéséhez. Az eredményhirdetést követően az adatok megsemmisítésre kerülnek.

Az adatok megadásával (név, életkor, email cím) a törvényes képviselő kijelenti, hogy az Adatvédelmi tájékoztatóban  leírtakat megismerte és elfogadta.

 

A rajzpályázattal kapcsolatos további információ: Kővári Anita, rendezveny@dinpi.hu

 Várjuk alkotásaitokat, jó munkát, sok sikert kívánunk!