FÖLD NAPJA RAJZPÁLYÁZAT

Föld napja rajzpályázat

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

A FÖLD NAPJA ALKALMÁBÓL  rajzpályázat 

óvodás és alsó tagozatos általános iskolás gyermekek számára

 TE MIT TESZEL A FÖLDÉRT? 

címmel

Hiszen nem is kell óriási dolgokra gondolni! Ha van kerted, egy kicsi udvarod, kirakhatsz a fákra madárodút, madáretetőt. Szereted a virágokat? Ültethetsz olyanokat, amelyekről virágport gyűjthetnek a beporzó rovarok. Sőt, méhecskehotelt is készíthetsz a számukra. Méhecskehotelt? Igen! A bennük lakó rovarok egyáltalán nem agresszívek, akár egész közelről is megfigyelheted jövés-menésüket. A sünöknek száraz levelekkel, fűvel feltöltött süngarázzsal kedveskedhetsz. Egy komposztálóval pedig giliszták, rovarok, pókok százainak nyújthatsz búvó-és táplálkozóhelyet. Ezek akár az ovi, suli udvarán is megvalósíthatók!

Ha csak egy balkonod, vagy csak egy ablaknyi helyed van, tegyél ki egy párkányra szerelhető madáretetőt, fészektálcát vagy virágládát, máris sokat tettél a környék madaraiért, beporzóiért!

Kirándulásaid során is sokat tehetsz az élővilágért, ha betartasz néhány alapszabályt: a szemetet a kihelyezett tárolókba dobod (vagy legjobb, ha hazaviszed), mindig az ösvényeken haladsz, a növényeket és állatokat pedig csak megfigyeled és csak az emlékeikkel térsz haza.

Mindezek csupán ötletadó gondolatok, a sor még hosszan folytatható.

Rajzold le, készítsd el, TE milyen tevékenységgel járulsz hozzá bolygónk élővilágának megőrzéséhez!

Pályázati feltételek:

 

·         Korosztály: óvodás, alsó tagozatos általános iskolás

·         Bármilyen színes technikával (ceruza, zsírkréta, tempera, vízfesték, stb.), kollázs technikával

·         Max. A4-es oldal

·         Kizárólag elektronikusan, max. 2 MB nagyságú JPG képformátumban

 

 

Pályázati jelentkezés:

 

Az egyéni pályamunkákat 2021. április 15‑ig a rendezveny@dinpi.hu e-mail címre „Rajzpályázat” tárggyal kérjük beküldeni. A pályamunka elektronikus elnevezése a gyermek neve legyen.

 

 A pályaművekhez kérjük megírni:

  • a mű címe
  • a gyermek neve
  • milyen óvodai csoportba/hányadik osztályba jár
  • óvoda/iskola neve, település
  • felkészítő tanár vagy szülő neve és email címe

 

Az alkotásokat két korcsoportban (óvodás és kisiskolás) zsűri értékeli. Mindkét korcsoportban az első 3 legjobb alkotást jutalmazzuk értékes ajándékcsomagokkal.

Pályázattal kapcsolatos értesítéseket e-mailen küldünk.

 

 Az eredményhirdetésre 2021. április 22-én, a Föld Napján kerül sor a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Facebook oldalán.

 

A pályamű beküldésével úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és az alkotások online felületeinken való megjelenéséhez. Az eredményhirdetést követően az adatok megsemmisítésre kerülnek.

Az adatok megadásával (név, életkor, email cím) a törvényes képviselő kijelenti, hogy az Adatvédelmi tájékoztatóban  leírtakat megismerte és elfogadta.

 

A rajzpályázattal kapcsolatos további információ: Kővári Anita, rendezveny@dinpi.hu

 Várjuk alkotásaitokat, jó munkát, sok sikert kívánunk!

 

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.