Kiadvány- és ajándékbolt

Zöld Bolt a Jókai-kertben

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság svábhegyi központjában (Budapest XII. ker., Költő u. 21.) Zöld Boltot működtet, ahol elsősorban Igazgatóságunk és a Földművelésügyi Minisztérium ismeretterjesztő kiadványai kaphatók.

Tájékozódhatnak Igazgatóságunk bemutatóhelyeiről, éves ökoturisztikai és környezeti nevelési programjairól, valamint aktuális természetvédelmi és környezetvédelmi közérdekű információkról. Szeretettel várjuk Zöld Boltunkban!


Nyitva tartás:
H-Cs 9.00-16.00 óráig,
P 9.00-13.00 óráig.

Információ:
E-mail: megrendeles@dinpi.hu
Telefon: +36 1 391 4638

A kiadványok és ajándéktárgyak továbbá megvásárolhatók az alábbiak szerint:
  1. Személyesen Igazgatóságunk bemutatóhelyein. Figyelem, az egyes termékek rendelkezésre állásáról érdeklődjön közvetlenül a helyszínek elérhetőségein. Helyszíneink >>
  2. Megrendelhetők levélben, faxon vagy e-mail-ben a megrendelőlap elküldésével:
Levelezési címünk: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság - Zöld Bolt (1525 Budapest, Pf.: 86.)
Fax: + 36 1 200 1168
E-mail: megrendeles@dinpi.hu

A csomagküldés során a mindenkori postai díjszabások kerülnek felszámításra.

Megrendelését e-mail-ben visszaigazoljuk, és az átutalt vételár Igazgatóságunkhoz történő beérkezése után a megrendelt kiadványokat, ajándéktárgyakat a számlával együtt postázzuk. Felhívjuk figyelmüket, hogy a megrendelt terméket kizárólag az általunk küldött sárga csekk befizetése vagy előre utalás után áll módunkban postázni.


Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.