Kiadvány- és ajándékbolt

Zöld Bolt a Jókai-kertben

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság svábhegyi központjában (Budapest XII. ker., Költő u. 21.) Zöld Boltot működtet, ahol elsősorban Igazgatóságunk és az Agrárminisztérium ismeretterjesztő kiadványai kaphatóak.

Tájékozódhatnak Igazgatóságunk bemutatóhelyeiről, éves ökoturisztikai és környezeti nevelési programjairól, valamint aktuális természetvédelmi és környezetvédelmi közérdekű információkról. Szeretettel várjuk Zöld Boltunkban!


Nyitva tartás:
H-Cs 9.00-16.00 óráig,
P 9.00-13.00 óráig.

Információ:
E-mail: megrendeles@dinpi.hu
Telefon: +36 1 391 4638

A kiadványok és ajándéktárgyak továbbá megvásárolhatók az alábbiak szerint:
  1. Személyesen Igazgatóságunk bemutatóhelyein. Figyelem! Az egyes termékek rendelkezésre állásáról érdeklődjön közvetlenül a helyszínek elérhetőségein. Helyszíneink >>
  2. Megrendelhetők hamarosan induló Webshopunkban.

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.
A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Jókai-kert TT

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt.

Tovább
További kapcsolódó helyek megjelenítése További kapcsolódó helyek elrejtése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.