Kiemelt programjaink

Land art ősszel (Fotó: Becsei Katalin)

LAND ART – Az őszi erdő kincsestára (iskoláknak, óvodáknak)

2018.10.19

Októberre már megmutatja őszi arcát a természet, a színeivel, pedig mi magunk is varázsolhatunk. Játékos erdei felfedezés egy kis művészettel fűszerezve.

Tovább olvasom
Nyári ludak (Fotó: Csonka Péter)

Esti vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

2018.10.20

FIGYELEM! A program elmarad! Látogassanak el október 27-i túránkra, amely szintén a vadlibahúzás köré épül. Megértésüket köszönjük.

Tovább olvasom
Bolygónk a viágűrből (Forrás: szinhaz.hu)

FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP a Sas-hegyen

2018.10.21

E jeles nap fő üzenete, hogy mit tehetünk mi, egyszerű emberek Földünkért, és saját jövönkért? E gondolatsor mentén tippeket adunk ahhoz, hogyan is valósíthatók meg napjaink rohanó világában a természetvédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóság főbb szempontjai minden egyes ember életében.

Tovább olvasom
Apró élet a Börzsönyben – bársonyatka (Fotó: Tarjányi Nikolett)

Mit rejt az avarszint? – Lebontó és „talajkészítő” állatok az erdőben

2018.10.21

Közös kutakodás és kísérletezés Királyréten. Gondolta volna, hogy egy marék talajban többféle élőlény él, mint ahány ember a Földön?

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

A Budai TK 40, Budai Sas-hegy TT 60. jubileumi ünnepsége (Fotó: Kálmán Gergely)

Jubileumi ünnepséget tartottunk

2018.10.15

A Budai Tájvédelmi Körzet 40, a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület pedig 60 éve védett.

Tovább olvasom
Tápió 20 ünnepség (Fotó:Kun-Halasi Katalin)

20 ÉV, 20 KÉPBEN, 2 HELYSZÍNEN

2018.09.18

Tanösvény-átadóval, természetismereti játékokkal és a Tápió-vidék elmúlt 20 évének bemutatásával ünnepeltük a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet 20 éves jubileumát. A Tápióságon zajló rendezvényen részt vett Balczó Bertalan helyettes államtitkár is.

Tovább olvasom
Mediterrán tőrösdarázs (Scolia fusciformis) (Máté András felvétele)

Tőrösdarazsak és poszméhek terjedőben

2018.09.12

Mint minden nagyobb rovarrendben, a hártyásszárnyú rovarok (Hymenoptera) között is találhatunk olyan melegkedvelő, mediterrán elterjedésű fajokat, amelyek mostanában érzékelhetően gyakoribbak a hazai faunában.

Tovább olvasom
Land art ősszel (Fotó: Becsei Katalin)

Meghirdetett programjaink

2018.09.10

Egész évben izgalmas túrákkal, rendezvényekkel várunk mindenkit bemutatóhelyeinken, tanösvényeinken, védett területeinken!

Tovább olvasom
Hiúz Ház Királyréten (Fotó: Sevcsik András)

Nyári táboraink

Vezetett felszíni és barlangtúrák, madarászat, kézműveskedés és sok-sok játék! Idén nyáron is várjuk a gyerekeket kalandos természetismereti táborainkba.

Tovább olvasom
Terepnap a Jági-tónál

ŐSZI pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein! Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

Tovább olvasom
Cincér Műhely

Cincér Műhely

Új alkotó sorozatunkat ajánljuk gyerekeknek, pedagógusoknak, gyermeklelkű felnőtteknek – mindenkinek, aki egy kis kreatív, játékos kikapcsolódásra vágyik!

Tovább olvasom
Sétahajóval az úszólápok között (Forrás: velenceitohajozas.hu)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.