Kiemelt programjaink

Madárgyűrűzés a Jági-tónál (Fotó: Berecz Tibor)

Madárgyűrűzés a Jági-tónál

2018.11.17

Novemberben még tart a madárfajok vonulása. Hogy megismerkedjünk az erdő gyakori madaraival és különleges átmeneti vendégeivel, madárgyűrűzési bemutatót tartunk. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Ezekre e kérdésekre is mind megkaphatjuk a választ a program alkalmával, miközben testközelből ismerkedünk a madarakkal.

Tovább olvasom
Hajnali vadlibahúzás a Dinnyési-fertőn (Fotó: Polgár Márta)

Hajnali vadlibahúzás a Dinnyési-fertőnél

2018.11.17

A hajnali lúd-és récehúzás egészen más élmény, mint az esti. Ilyenkor a récék még pirkadatkor behúznak a tóba. A ludak rendszerint megvárják a jó látási viszonyokat, és szinte egyszerre kelnek útra a közeli tarlók, vetések felé. Tiszta időben a napkeltében is gyönyörködhetünk. Láthatóan percről-percre élénkülnek a madarak.

Tovább olvasom
Ősz a Börzsönyben (Fotó: Potyó Imre)

Családi nap Királyréten – Mit rejt a ködös november? Rejtelmek az erdőben

2018.11.24

Lehullottak a levelek a fákról. Milyen titkokat rejt a ködös erdő? Elődeink hogyan használták az erdőt? Mi árulkodik erről? Ezeknek járunk utána családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és gyermekeik.

Tovább olvasom
A tatai Öreg-tó (Fotó: Csonka Péter)

18. Tatai Vadlúd Sokadalom

2018.11.24

Látogatóinkat idén is sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa, állatbemutatók, természetismereti programok, játszóház és vásár várja!

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Tölgy ültetés a Sas-hegyen

Tölgyültetés a Hegyen

2018.11.09

A Sas-hegy elfogyasztotta a 60. születésnapjára kapott tölgytortát

Tovább olvasom
Mi nyílik a kertemben?

Mi nyílik a kertemben?

2018.10.29

Megjelent legújabb, a WWF Magyarországgal közösen kiadott, kiadványunk az özönnövényekről.

Tovább olvasom
Bridgestone átadó

Madarak és ürgék megfigyelésében segít az abroncsgyár

2018.10.29

Az ürgék megfigyelésében és természetes élőhelyük kezelésében, tanösvények felújításában, valamint madárfigyelő les építésében segíti a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot a Bridgestone Tatabányai Termelő Kft.

Tovább olvasom
60 éves a Velencei-tavi Madárrezervátum (Fotó: Szontaghné Mosoni Dóra)

Jubileum a Madárrezervátumban

2018.10.17

Szakmai előadásokkal és sétahajózással ünnepeltük a Velencei-tavi Madárrezervátum Természetvédelmi Terület 60 éves jubileumát.

Tovább olvasom
Land art ősszel (Fotó: Becsei Katalin)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Vezetett túra előtt vagy után érdemes megnézni a kiállítást (fotó: Kézdy Pál)

Föld alatti földrajzóra a Szemlő-hegyi-barlangban

Földalatti földrajzóra általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói, valamint középiskolások számára. Programunkon a tárgy majd' minden területével kapcsolatban nyújtunk ismereteket változatos helyszíneken és módszerekkel.

Tovább olvasom
Cincér Műhely

Cincér Műhely

Új alkotó sorozatunkat ajánljuk gyerekeknek, pedagógusoknak, gyermeklelkű felnőtteknek – mindenkinek, aki egy kis kreatív, játékos kikapcsolódásra vágyik!

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.