Kiemelt programjaink

A Dunakanyar légifelvétele (Fotó: Kalotás Zsolt)

Februári programjaink

2019.02.01 - 2019.02.28

Feltöltés alatt!

Tovább olvasom
Barkóscinege (Fotó: Csonka Péter)

Varsababa túra a Madárdal tanösvényen

2019.02.23

Zsuzsanna-nap táján már a pacsirták is megszólalnak. Tudják, hogy itt a tavasz. Sok nádi madár még Afrikában van, de mi már készítjük nekik és tanösvényünk jelképmadarának, a barkóscinegének biztonságos fészkelőhelyét. Ennek a jellemzően velencei-tavi fészkelőhelynek varsababa a neve. Túránk Jégtörő Mátyás napján zajlik, résztvevőink erről is többet megtudhatnak programunkon!

Tovább olvasom
Madárgyűrűzés a Jági-tónál (Fotó: Berecz Tibor)

Tollasok testközelből – Madárgyűrűzés a Jági-tónál

2019.02.23

Télen a Jági-tónál, a kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismerkedjünk az etetők gyakori madaraival, téli madárgyűrűzési bemutatót tartunk. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Aki ellátogat programunkra, ezekre a kérdésekre is választ kaphat.

Tovább olvasom
A Dunakanyar légifelvétele (Fotó: Kalotás Zsolt)

Márciusi programjaink

2019.03.01 - 2019.03.31

2019. évi meghirdetett programjainkat hamarosan közzétesszük! Addig is ajánljuk figyelmükbe bemutatóhelyeinket, valamint rendelhető programjainkat.

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Hiúz Házból a hiúz nyomába (Fotó: Takács András Attila)

A Hiúz Házból eredtünk a hiúz nyomába

2019.02.15

2019. február 14-én – Valentin napon – a WWF Magyarországgal közösen egy nyomkereső kirándulásra invitáltuk a Börzsönybe a sajtó képviselőit.

Tovább olvasom
A teríték

Orvvadászok kerültek kézre a Duna partján

2019.02.05

A Natura 2000 hálózathoz tartozó védett folyószakaszon tiltott eszköz segítségével ejtették el a vízivadakat.

Tovább olvasom
A kis patkósdenevér (Rhinolophus hipposideros) a leggyakrabban megtalált faj volt, állományának mérsékelt emelkedését tapasztaltuk (Fotó: Klébert Antal)

Denevér-monitoring a Vértesi Tájvédelmi Körzetben

2019.02.01

A telelő denevérek számbavételével, és az adatok évről évre történő összehasonlításával pontos képet kapnak a szakemberek a természetvédelmi oltalom alatt álló denevérfajok állományáról.

Tovább olvasom
Reméljük nyáron már az új ládákban is ilyen tekintetekkel találkozunk.

Társadalmi összefogással a madárvédelemért!

2019.01.30

2018 őszén indult egy civil kezdeményezés Fejér megyében, amely a gazdálkodókra fókuszálva a ragadózó madarak rágcsáló fogyasztás tevékenységére kívánja felhívni a figyelmet. A kezdeményezés Igazgatóságunk Kelet-Pest Megyei Természetvédelmi Tájegységében táptalajra lelt, és azt átvéve, továbbgondolva belevágtunk egy természetvédelmi akciósorozatba.

Tovább olvasom
Land art ősszel (Fotó: Becsei Katalin)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Vezetett túra előtt vagy után érdemes megnézni a kiállítást (fotó: Kézdy Pál)

Föld alatti földrajzóra a Szemlő-hegyi-barlangban

Földalatti földrajzóra általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói, valamint középiskolások számára. Programunkon a tárgy majd' minden területével kapcsolatban nyújtunk ismereteket változatos helyszíneken és módszerekkel.

Tovább olvasom
Cincér Műhely

Cincér Műhely

Új alkotó sorozatunkat ajánljuk gyerekeknek, pedagógusoknak, gyermeklelkű felnőtteknek – mindenkinek, aki egy kis kreatív, játékos kikapcsolódásra vágyik!

Tovább olvasom
Sörnyitós hűtőmágnes

Sörnyitós hűtőmágnes

Kétféle forma, kétféle minta (kör átmérője: 58 mm, az ovális hosszanti átmérője: 70 mm).

Tovább olvasom
DINPI naptár 2019

DINPI falinaptár 2019

A Duna-Ipoly Nemzeti Park madártávlatból - Selmeczi Kovács Ádám fantasztikus légi fotóival.

Tovább olvasom
DINPI francia kártyák

DINPI francia kártyacsomag

Gyártó az osztrák PIATNIK cég. A kártyalapokat Kókay Szabolcs és Zsoldos Márton művészi festményei illusztrálják. A kártyákon a fajok nevei magyarul, latinul, angolul és németül is szerepelnek.

Tovább olvasom
Krétás bögre

Krétás bögre

Írható felületű kerámia bögre.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.