Terepi felmérés (Fotó: Kelemen Kristóf)

Erdőállapot-felmérések eredményei az Északi-középhegységben

2016.07.18

Részlet a legújabb Cincér-újságból

Tovább olvasom
dinpliklub20162

DINPI Klub előadások 2016 második felében is!

2016.07.13

Minden hónap első keddjén a Sas-hegyi Látogatóközpontban! A sikeres első félév után íme további ingyenes előadásaink rövid ismertetője.

Tovább olvasom
Csillagok (Fotó: Kolláth Zoltán)

Csillagnéző túrák a Gerecsében és a Vértesben

2016.07.06

Partnerünk, az MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klub szervezésében idén több túra is indul a Gerecse és a Vértes Tájvédelmi Körzetben.

Tovább olvasom
Klébert Antal ismertetője (Fotó: Berkó Gyöngyi)

40 év után ismét gólyaköltés Zsámbékon

2016.07.06

2 gólyafióka született Zsámbékon! Berkó Gyöngyi polgári természetőr beszámolója.

Tovább olvasom
Kozma Ilona kosárfonó

Nyitott Műhely – Alkotó nap a Tájházban

2016.07.30

A Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mesterség-bemutatója. Ezúttal Kozma Ilona, Nemzeti Parki Termék védjegyes kosárfonónk tart vásárral egybekötött kézműves bemutatót az Ócsai Tájházban. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Tovább olvasom
Panoráma a vértesi kilátóból (fotó: Moczik-Eredics Mária))

Csillagnéző túra a Vértesben

2016.07.23

Partnerünk, az MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klub szervezésében ezúttal a vértesi kis-kopasz-hegyi kilátóhoz indulunk a régi Birka Csárda parkolójából. Túránk kezdetén, alkonyati erdei sétánk alatt vadász szakember beszél a Vértes vadjairól, erdeiről, a kilátóról pedig szép panoráma nyílik a környező hegyekre és településekre. A túrára érdemes okostelefont és vadásztávcsövet (binokulárt) hozni! Sötétedésig ízelítőt adunk telefonok csillagászati alkalmazásáról, meteorrajok és műholdak telefonos észleléséről, előrejelzéséről. Sötétedés után mindezt a gyakorlatban is ki lehet próbálni a nyári égbolton.

Tovább olvasom
Törpe denevér

Denevérhálózás a Bajdázói-tónál

2016.07.23

Nyári estéken erdeinkben gyakran láthatjuk a cikázó röptű denevéreket. A víz - különösen ebben az időszakban - kiemelt jelentőségű az erdőben lakó élőlények számára. Egy erdei kis tó, vagy egy bő vizű dagonyázó hely nem csak nagyobb rovarbőséget, hanem ivóhelyet is biztosít a denevérek számára. A tó körül felállított denevérfogó függönyhálók segítségével megpróbáljuk felmérni a vízhez érkező denevérek mennyiségét és faji hovatartozását. A hálózás remek lehetőség a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb határozóbélyegek megismerésére is.

Tovább olvasom
Királyrét

Nyári családi napok Királyréten: Ki lakik nyáron az odúban?

2016.07.21 - 2016.07.23

Tematikus napjaink mindig más és más témával várják a szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket és a hozzájuk tartozó gyermekeket Királyréten. Terepi séta, észtorna, mikrovilág (a világ mikroszkópon át) és kézműveskedés minden korosztálynak!

Tovább olvasom
Nyári tábor (Fotó: Pethő Csilla)

Nyári táborok 2016-ban is!

Cincér tábort, Hiúz tábort és több madárgyűrűző tábort is szervez idén a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A szórakozás és a természetközeli élmények garantáltak!

Tovább olvasom
Kenutúrák a Szentendrei Duna-ágon

Kenutúrák

Szakvezetéses túránk a Kisoroszi és Tahi közötti csendes Duna-szakaszon halad, ahol kevésbé gyakorlott evezősök és gyerekcsoportok is biztonságosan kenuzhatnak. A Szentendrei-sziget mentén – vízállástól függően – zátonyokkal, mellékágakkal tarkított, természetközeli folyószakaszon vízimadarakkal, vízben élő állatokkal, a folyóparti ártéri erdővel ismerkedünk.

Tovább olvasom
Pedagógus továbbképzés

Akkreditált pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzésünk címe: „A környezeti nevelés megvalósítása terepi körülmények között a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság lehetőségeit felhasználva”.

Tovább olvasom
Denevér (Festő: Pethő Csilla)

Az Év Emlőse: A Denevér - pályázat

A Vadonleső program idén egy kreatív- és egy meseíró pályázatot hirdetett meg, mindkettőben a denevérek kapták a főszerepet.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Szarvas és szürke marha termékek

Védjegyes szarvas és szürke marha termékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Tejtermékek

Védjegyes tejtermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Méztermékek

Védjegyes méztermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Gyümölcstermékek

Védjegyes gyümölcstermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.