Nagy szarvasbogár a GPS-szel (Fotó: Klébert Antal)

Védet értékek felmérése a Vértesben

2016.06.23

A Vértes-Mezőföldi TTE-ben javában zajlik a Natura 2000-es jelölő fajok valamint a védett természeti értékek monitoringja.

Tovább olvasom
Kép a most megjelent Albumból (KUDICH - ZSIRMON)

Fotókiállítás és album a Duna-menti nemzeti parkokról

2016.06.09

Június 7-én ünnepélyes keretek között nyitották meg „A természet menedékei: A Duna-menti nemzeti parkok világa” című fotókiállítást.

Tovább olvasom
Törpe denevér

Denevérek védelme

2016.06.08

Részlet a Boldogh Sándor emlőskutatóval készült interjúból, mely a június végén megjelenő Cincér-újságban lesz olvasható teljes terjedelmében.

Tovább olvasom
Kutyabemutató (Fotó: Klébert Antal)

Gyereksereg a Ferencmajori Madárvártán

2016.05.24

A két legfontosabb zöld jeles napunk alkalmából sok fiatal látogatta meg a ferencmajori halastavak melletti bemutatóhelyet.

Tovább olvasom
A szentendrei Duna-ág

Kenuval a szentendrei Duna-ágon

2016.07.03

A Szentendrei- szigetcsúcs és a kis Duna-ág valaha az evezősélet Mekkája volt: nyaranta egymást érték itt a kenuk, a kajakok, a kiel-boatok. Mára azonban a csónakházak megszűntével az evezősök száma is lecsökkent, a szentendrei Duna-ág partjait pedig visszafoglalta a természet. Olyan ritka, emberkerülő fajok jelentek meg újra a területen, mint a réti sas, a fekete gólya, vagy éppen a hód. Kisorosziból induló kenutúránk során az érintetlen természet eme kis szegletébe nyerhetünk bepillantást. Kényelmesen, a folyás irányában evezve ismerkedünk meg a folyópart élővilágával, természeti értékeivel, a területet érintő természetvédelmi problémákkal.

Tovább olvasom
Galambröptetés a Sas-hegyen (Fotó: Gál Enikő)

Mediterrán Vasárnap – Kisállat-bemutató: Galambröptetés a Sas-hegyen

2016.07.03

A sas-hegyi kisállat-bemutatók izgalmas színfoltjaként ezúttal a galambokkal, postagalambokkal kerülhetünk közelebbi ismeretségbe. Az előadás végén galambröptetéssel várjuk látogatóinkat!

Tovább olvasom
Dinnyés (Fotó: Kovács Zsófia)

Az éjszaka hangjai a Dinnyési-fertőn

2016.07.02

Hányféle módon ugat a róka? Hogyan ugat az őz? Mi csörtet a nádasban? Milyen hangok jönnek a vízről, a nádból és a csalitosból? Mindezekre a kérdésekre megkaphatjuk a választ egy izgalmas esti túra alkalmával.

Tovább olvasom
Szente Krisztina fazekas

Nyitott Műhely – Alkotó nap a Tájházban

2016.05.28

A Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mesterség-bemutatója. Ezúttal Szente Krisztina, Nemzeti Parki Termék védjegyes fazekasunk tart vásárral egybekötött kézműves bemutatót az Ócsai Tájházban. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Tovább olvasom
Nyári tábor (Fotó: Pethő Csilla)

Nyári táborok 2016-ban is!

Cincér tábort, Hiúz tábort és több madárgyűrűző tábort is szervez idén a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A szórakozás és a természetközeli élmények garantáltak!

Tovább olvasom
Kenutúrák a Szentendrei Duna-ágon

Kenutúrák

Szakvezetéses túránk a Kisoroszi és Tahi közötti csendes Duna-szakaszon halad, ahol kevésbé gyakorlott evezősök és gyerekcsoportok is biztonságosan kenuzhatnak. A Szentendrei-sziget mentén – vízállástól függően – zátonyokkal, mellékágakkal tarkított, természetközeli folyószakaszon vízimadarakkal, vízben élő állatokkal, a folyóparti ártéri erdővel ismerkedünk.

Tovább olvasom
Denevér (Festő: Pethő Csilla)

Az Év Emlőse: A Denevér - pályázat

A Vadonleső program idén egy kreatív- és egy meseíró pályázatot hirdetett meg, mindkettőben a denevérek kapták a főszerepet.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház – Erdei Iskola és Látogatóközpont Királyréten

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Szarvas és szürke marha termékek

Védjegyes szarvas és szürke marha termékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Tejtermékek

Védjegyes tejtermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Méztermékek

Védjegyes méztermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Gyümölcstermékek

Védjegyes gyümölcstermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.