Kiemelt programjaink

Nyár végi gombászat a Börzsönyben – lepketapló (Fotó: Takáts Margit)

Nyári családi napok Királyréten: A gombák csodálatos világa augusztusban

2017.08.24 - 2017.08.26

A nyári erdő titkait fürkésszük családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek. Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülünk el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt!

Tovább olvasom
Denevérlesen (Fotó: H. Kolláth Mária)

Kezdődik a denevérnász a Pál-völgyi kőfejtőben

2017.08.25

A Pál-völgyi kőfejtőben több barlang bejáratát is megtalálhatjuk. A barlangászok kutatásának köszönhetően a különböző időszakokban feltárt (kezdetben önállónak ismert barlangok) mára már egységes barlangrendszert képeznek.

Tovább olvasom
Parti fecske (Fotó: Kalotás Zsolt)

Gyülekeznek a fecskék

2017.08.26

A Madárdal tanösvényen a vonuló madarak sokszínűségében gyönyörködhetünk. A fecskék már nagy csapatokban gyülekeznek. Néhányat közülük hálók segítségével befogunk, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köthessük velük.

Tovább olvasom
Szatmári Ágnes szalmafonó

Nyitott Műhely – Alkotó nap a Tájházban

2017.08.26

A Dabas és Térsége Kézműves Egyesület mesterség-bemutatója. Ezúttal Szatmári Ágnes szalmafonó tart vásárral egybekötött kézműves bemutatót az Ócsai Tájházban. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

A tojó fióka szemszíne sötétebb (bagyura János)

Fiókaáldás Táborfalván

2017.08.23

Turny Zoltán, az MME hamvas rétihéja-védelmi munkacsoport koordinátorának beszámolója.

Tovább olvasom
Év emlőse a pele

PÁLYÁZAT Rajzold le Pelét!

2017.08.21

A Vadonleső program "Pelék, versek, képek" címmel pele-vers illusztrációs pályázatot hirdet az Év Emlősének tiszteletére. Szeptember 15-ig még lehet jelentkezni!

Tovább olvasom
Börzsönyi hangulat (Fotó: Láng Petra Zsófia)

Munkatársat keresünk!

2017.08.18

Igazgatóságunk pályázatot hirdet ERDÉSZETI MUNKATÁRS munkakör betöltésére.

Tovább olvasom
Tűzgyújtás

Erdőtűz megfékezve!

2017.08.07

Péntek délután, a Természetvédelmi Őrszolgálat és a Pilis Parkerdő munkatársainak közös akciójával sikerült még a kezdetén felszámolni egy induló erdőtüzet a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban, a Prédikálószék közelében.

Tovább olvasom
Haraszt-hegyi túra (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Terepnap a Jági-tónál

Pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein! Jelentkezés: 2017. szeptember 11-ig.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Vezetett túra előtt vagy után érdemes megnézni a kiállítást (fotó: Kézdy Pál)

Föld alatti földrajzóra a Szemlő-hegyi-barlangban

Földalatti földrajzóra általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói, valamint középiskolások számára. Programunkon a tárgy majd' minden területével kapcsolatban nyújtunk ismereteket változatos helyszíneken és módszerekkel.

Tovább olvasom
Duna-Ipoly Nemzeti Park album

Duna-Ipoly Nemzeti Park album

A Duna-Ipoly Nemzeti Park védett természeti értékeit, csodálatos tájait magyar és angol nyelven bemutató album. 2014, 93 oldal, 230x270 mm, magyar-angol. Ára: 4500,-Ft

Tovább olvasom
Victorinox bicskák

Victorinox bicska

Különleges kiadás! Többfunkciós, minőségi bicskák a DINPI 20 éves logójával.

Tovább olvasom
DINPI táblás csoki

DINPI táblás csoki

Ízletes, kézműves különlegesség minden természetjáró csokoládébarátnak! 3 ízben (levendulás tejcsoki, sárga csoki, rózsaszirmos étcsokoládé) kapható!. 100 g-os, ára: 1 150.- Ft

Tovább olvasom
DINPI sapka

DINPI Sapka

Homokszínű sapka a nemzeti park logójával. Ára: 1 500,-Ft

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.