Kiemelt programjaink

Denevérlesen (Fotó: H. Kolláth Mária)

Kezdődik a denevérnász a Pál-völgyi kőfejtőben

2018.08.24

A Pál-völgyi kőfejtőben több barlang bejáratát is megtalálhatjuk. A barlangászok kutatásának köszönhetően a különböző időszakokban feltárt (kezdetben önállónak ismert barlangok) mára már egységes barlangrendszert képeznek. A denevérek azonban használják ezeket, ill. az emberek által kevésbé, vagy esetleg egyáltalán nem használt barlangbejáratokat is, így a nászidőszak idején erdei fajok és épületlakó fajok is felkeresik ezeket a helyeket, hogy ott párra leljenek.

Tovább olvasom
Kornistárnics (Fotó: Nagy László)

Nyár végi virágok – Lápréti túra

2018.08.25

Túránkon felfedezzük az ócsai láprétek élővilágát. Kedvező időjárás esetén a kornistárnics és az őszi kikerics ekkor mutatják meg szépségüket.

Tovább olvasom
Nagy kócsag (Fotó: Selmeczi Kovács Ádám)

Madárröptetés a Madárdal tanösvényen

2018.08.25

Elkezdődött a madárvonulás. Ilyenkor nem csak az itt fészkelő, hanem már az erdőkből időben útra kelt vándorokkal is találkozunk. A madárgyűrűzés alkalmat ad arra, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köthessük ezekkel a kis énekesmadarakkal. Gyerekek és felnőttek egyaránt részt vehetnek a madarak szabadon engedésében.

Tovább olvasom
Gyógynövény-ismereti túra (Fotó: Mészáros Sándor)

Fűben-fában – Gyógynövényismereti túra

2018.09.01

Komsa Ildikó fitoterapeuta vezetésével a láprétek őszi gyógynövényeivel, majd természetes házi praktikákkal ismerkedünk.

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Gólyamentés Dunabogdányban (Fotó: Váradi Éva)

Gólyamentés Dunabogdányban

2018.08.08

Az idei augusztus első hetei nem alakultak jól a dunabogdányi gólyafiókáknak…

Tovább olvasom
Dunavirágok tánca (Fotó: Potyó Imre)

Javában zajlik a Dunavirágok nászrepülése

2018.08.06

„Az idei évben valahogy minden olyan más.” Minden természeti jelenség korábban kezdődik és gyorsabban lezajlik. Legyen szó kis Apolló-lepkékről, szentjánosbogarakról, havasi cincérekről, szarvasbogarakról…vagy éppen az utóbbi napok során újra előtérbe kerülő dunavirágról.

Tovább olvasom
Párzó sztyeplepkék (Fotó: Csihar László)

Fokozottan védett ritkaság került elő új területen!

2018.08.06

A speciális élőhely, illetve tápnövény igényű sztyeplepkének ez az első bizonyított fejér megyei megkerülése!

Tovább olvasom
Bíborcincér (Purpuricenus budensis) (Szerző: Bauer Bea, izeltlabuak.hu, licenc: CC BY 4.0)

Bíborcincérek a Debegió-hegyen

2018.07.31

Aki az idén tavasszal és nyár elején a Debegió-hegyen járt, úgy érezhette, szinte a tájjal együtt fellélegzik. Az inváziós akácok, ostorfák és bálványfák nagy részének eltüntetésével a területnek ismét az a képe, ami korábban volt: zárt és nyílt homokpusztagyep, melyet csupán a szándékosan meghagyott hazai nyárak tarkítanak.

Tovább olvasom
Hiúz Ház Királyréten (Fotó: Sevcsik András)

Nyári táboraink

Vezetett felszíni és barlangtúrák, madarászat, kézműveskedés és sok-sok játék! Idén nyáron is várjuk a gyerekeket kalandos természetismereti táborainkba.

Tovább olvasom
Terepnap a Jági-tónál

ŐSZI pedagógus továbbképzés

60 órás akkreditált pedagógus képzés a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyein! Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 10.

Tovább olvasom
Cincér Műhely

Cincér Műhely

Új alkotó sorozatunkat ajánljuk gyerekeknek, pedagógusoknak, gyermeklelkű felnőtteknek – mindenkinek, aki egy kis kreatív, játékos kikapcsolódásra vágyik!

Tovább olvasom
Sétahajóval az úszólápok között (Forrás: velenceitohajozas.hu)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.