Kiemelt programjaink

Szemlő-hegyi-barlang (Fotó: Egri Csaba)

Különleges Örvény-túra a Szemlő-hegyi-barlangban

2020.01.31

A barlangi belépőjegyek megváltásával a csoportok egy különleges túrán vehetnek részt! A kb. 1 órás időtartamú program keretében izgalmas túrát tesznek a Szemlő-hegyi-barlang kiépített szakaszán, ahol közvetlenül interaktív formában kerülnek bemutatásra a barlangban lejátszódott folyamatok, és azok eredményei.

Tovább olvasom
Felső-Tápió télen (Fotó: Vidra Tamás)

Túra a téli világban

2020.02.01

Barangolás a Tápió-vidék nyugati részén emelkedő löszdombok között.

Tovább olvasom
Rétisas a hóban (Fotó: Csonka Péter)

Hogyan vadászik a sas a Dinnyési-fertőn

2020.02.01

A befagyott tavon különleges élményt nyújthat a sas zsákmányszerzésének a megfigyelése.

Tovább olvasom
Ócsai Tájház télen

Vizes élőhelyek világnapja – Téli séta a Selyem-réti láperdőben

2020.02.01

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából az Ócsai Tájvédelmi körzet legkedveltebb kirándulóhelyét, a Selyemréti-tanösvényt vesszük célba.

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Erdei fülesbagolyok Jászkarajenőn (Fotó: Vincze Tibor)

Erdei fülesbagoly gyülekezés Jászkarajenőn

2020.01.13

Igazgatóságunk munkatársai ügyintézés közben fedezték fel a jászkarajenői rendőrőrs előtti fákon nappalozó fülesbaglyokat.

Tovább olvasom
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központi épülete

Álláshirdetéseink

2020.01.03

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázatot hirdet „számviteli munkatárs” és „személyügyi munkatárs” álláshelyek betöltésére.

Tovább olvasom
Akcióban plakát kiv

Akcióban a természet őrzői

2019.12.19

Nézze végig a természetvédelmi őrszolgálat munkájáról szóló dokumentumfilm sorozat összes epizódját!

Tovább olvasom
Nőstény szarvas álganéjtúró (Bolbelasmus unicornis) (Fotó: Farkas Péter, izeltlabuak.hu, licenc: CC BY 4.0)

Ráncos gyászbogár és szarvas álganéjtúró: közösségi jelentőségű fajok új helyszíneken

2019.11.15

A „Szárazgyepek megőrzése Közép-Magyarországon” című LIFE12NAT/HU/001028 azonosító számú pályázat végrehajtása 2013 óta folyik a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kilenc projektterületén. A bogárfauna monitorozása során kiemelt figyelem irányul a közösségi jelentőségű („jelölő”) fajokra. Idén (2019-ben) fontos új adatokra sikerült szert tennünk.

Tovább olvasom
Útitársunk, Jókai Mór!

Útitársunk, Jókai Mór!

Egy olyan szabadtéri irodalomórára várjuk a diákcsoportokat, amelyben összekapcsolódik a svábhegyi Jókai-kert története, az író élete és Az arany ember című regénye. Jókai Mórral és regényének szereplőivel találkozhatunk ebben a különleges kertben, amely híres írónk nyári rezidenciája volt, s amelynek kialakítása máig az ő keze nyomát viseli. A kertet állomásszerűen járjuk be, miközben beszélgetünk arról, mitől válhatnak egyes helyek különösen fontossá számunkra, mit jelent úgy tekinteni embertársainkra, mint egy műalkotásra, milyen szokások, akaratok, kényszerek mozgatnak egy embert.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Sétahajóval az úszólápok között (Forrás: velenceitohajozas.hu)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Mátyás-hegyi-barlang

Föld alatti földrajzóra a Mátyás-hegyi-barlangban

Az ún. " csúszó-mászós" overallos barlangtúrákon a résztvevők a Pál-völgyi-barlangrendszert eredeti állapotában tekinthetik meg, barlangi szakvezetők segítségével. A föld alatti földrajzórák kitűnően illeszthetők a földrajzos tananyagba általános és középiskolai szinten is, másrészt remek tanulmányi kirándulásra nyújtanak lehetőséget.

Tovább olvasom
Hiúzos hűtőmágnes

Hiúzos hűtőmágnes

Hiúz-mintával díszített hűtőmágnes (mérete: 50 x 90 mm).

Tovább olvasom
DINPI francia kártyák

DINPI francia kártyacsomag

Gyártó az osztrák PIATNIK cég. A kártyalapokat Kókay Szabolcs és Zsoldos Márton művészi festményei illusztrálják. A kártyákon a fajok nevei magyarul, latinul, angolul és németül is szerepelnek.

Tovább olvasom
Krétás bögre

Krétás bögre

Írható felületű kerámia bögre.

Tovább olvasom
Retró bögrék

Bádog bögre

"Retró" bögre két fajta mintával. Űrtartalom: 0,33 l

Tovább olvasom

Blogjaink

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.