Kiemelt programjaink

Húsvéti tojások Ócsán (Fotó: Claudia Caruso)

„Mutasd a hímesed” – Húsvéti készülődés az Ócsai Tájházban

2017.04.15

Közös ünnepi készülődésre hívjuk látogatóinkat – Szmeló Judit népi iparművésszel mézeskalács díszítésre lesz lehetőségük. A nap során a tubuka készítést és sütést, a hagyományos tojásfestést is kipróbálhatják, valamint tavaszi körjátékokat tanulhatnak és játszhatnak a kicsik és nagyok. Kézzel készített hímestojásaikat be is nevezhetik háziversenyünkre.

Tovább olvasom
A pilisi len nyomában a Borbás-gerincen (fotó: Morvai Gyöngyi)

Tavaszi séta a Borbás-gerincre

2017.04.08

Túránk a Pilisszentiván fölötti Borbás-gerincre vezet, mely a terület igazi szentélye. Utunk a fokozottan védett Szénások Európa Diplomás Terület olyan részeit is érinti, amelyek csak Igazgatóságunk vezetett túrái során látogathatóak. A túra alkalmával megismerkedünk a gerinc egyedülálló növény- és állatvilágával, miközben gyönyörködhetünk a táj szépségeiben.

Tovább olvasom
Vasfüggöny túra (fotó: dr. Jankainé Németh Szilvia)

Vasfüggöny túra

2017.04.08

Az esztergomi lőtér nemcsak természeti értékek kincsesbányája, de katonai emlékeket is bőséggel megőrzött a Világháborúk idejéből. Sétánk során felmegyünk a kilátó toronyba, mely cirill betűs feliratokat rejt a belső falán.

Tovább olvasom
Fehér gólya (fotó: Sz. Gy.)

Gólyaköszöntő

2017.04.08

Programunkon a magyar nép lelkéhez is igen közel álló madarakkal ismerkedhetünk meg, amelyről majd mindegyik költőnk írt verseiben. Ebben az időszakban mindegyik gólyafészek foglalt már, megfigyelhetjük nászukat, építkezésüket.

Tovább olvasom

Kiemelt híreink

Élőhelykezelés a budaörsi kopárokon (Fotó: Kiss Gyula)

Élőhelykezelés a Budaörsi Kopárokon

2017.03.28

A Budaörsi Kopárokon végzett, természetvédelmi célú erdőirtás továbbra is sok arra látogatóból vált ki ellenszenvet. Következzen hát néhány tévhit-eloszlató gondolat arról, hogy nem minden az, aminek látszik.

Tovább olvasom
Az erdőkonferencia résztvevői a terepen (Fotó: Bódis Pál)

Szakmai párbeszéd az erdők természeti értékeinek megőrzéséért

2017.03.23

Sikerrel zárult a WWF Magyarország, az Europa Media Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett Élő Erdő konferencia Sopronban.

Tovább olvasom
Ifjú kócsagőr 2017

„Ifjú Kócsagőrök” -et keres a Természetvédelmi Őrszolgálat!

2017.03.22

Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben.

Tovább olvasom
Anker-araszoló (Erannis ankeraria) Fokozottan védett lepkénk, természetvédelmi értéke 100 ezer Ft. (Fotó: Klébert Antal)

Fokozottan védett lepkefaj került elő

2017.03.14

Több év keresés után végre előkerült a Vértesben az ANKER-ARASZOLÓ (Erannis ankeraria).

Tovább olvasom
Haraszt-hegyi túra (Fotó: Berkó Gyöngyi)

Félnapos természetismereti programok

Vállaljuk osztálykirándulások, csoportoknak terepi programok megszervezését! Bemutatóhelyeink, védett területeink bejárhatóak környezeti nevelőinkkel és túravezetőinkkel, akik az élményt egyedi módon, természetesen közvetítik.

Tovább olvasom
Pedagógus továbbképzés

Pedagógus továbbképzés – Jelentkezés ÁPRILIS 10-ig!

60 órás akkreditált pedagógus képzésünk címe: „A környezeti nevelés megvalósítása terepi körülmények között a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság lehetőségeit felhasználva”.

Tovább olvasom
Hiúz Ház

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található Igazgatóságunk erdei iskolája és látogatóközpontja Királyréten, ahol 3-6-8 ágyas szobákban 41 fő részére, valamint 2 ágyas, zuhanyzós szobákban 10 fő részére biztosítunk szálláslehetőséget. Vendégeink a látogatóközpont nyújtotta lehetőségek közül is válogathatnak – interaktív természetismereti kiállítás, vezetett séták a Királyréti tanösvényen várják az érdeklődőket.

Tovább olvasom
Vezetett túra előtt vagy után érdemes megnézni a kiállítást (fotó: Kézdy Pál)

Föld alatti földrajzóra a Szemlő-hegyi-barlangban

Földalatti földrajzóra általános iskola alsó- és felső tagozatos tanulói, valamint középiskolások számára. Programunkon a tárgy majd' minden területével kapcsolatban nyújtunk ismereteket változatos helyszíneken és módszerekkel.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Szarvas és szürke marha termékek

Védjegyes szarvas és szürke marha termékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Tejtermékek

Védjegyes tejtermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Méztermékek

Védjegyes méztermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom
Nemzeti Parki Termék védjegy

Gyümölcstermékek

Védjegyes gyümölcstermékek Igazgatóságunk működési területéről.

Tovább olvasom

Partnereink

Összes partner megtekintése
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.