LIFE

 • Kiemelt jelentőségű természeti értékek megőrzése a Turjánvidék Natura 2000 terület déli részén

  Folyamatban

  A program célja a Turjánvidék Natura 2000 terület déli részén található kiemelt jelentőségű élőhelyek és fajok védelme. A terület "zászlóshajó faja" a rákosi vipera.

  Tovább
 • Szárazgyepek megőrzése / Conservation of dry grasslands

  Folyamatban

  A pályázat célja a DINPI igazgatási területén található természetközeli szárazgyepek megőrzése, állapotának javítása. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén összesen kilenc helyszínen hajtunk végre élőhely-rekonstrukciós beavatkozásokat veszélyeztetett helyzetű gyepterületeken. A legfőbb problémák, melyek megoldását várjuk a pályázati tevékenységek végrehajtásától:

  Tovább

Svájci alap

 • Erdei életközösségek védelmét megalapozó többcélú állapotértékelés a magyar Kárpátokban (2 fordulós pályázat).

  Megvalósult

  Natura 2000 erdők állapotfelmérése és erdőkhöz kötődő állatfajok kutatása a Kárpátok Egyezmény magyarországi hegységeiben. Olyan alapkutatás lefolytatása a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és az Aggteleki-karszt területén, mely nem pusztán erdeink hosszú távú fenntartását, hanem az erdők sorsát meghatározó szervezetek szorosabb együttműködését is biztosítani fogja a jövőben.

  Tovább

KEOP

 • Élettelen természeti értékek védelme a Gerecsében, a Pilisben, a Vértesben és a Börzsönyben

  Megvalósult

  A pályázat célja 29 barlangban a bejárat kiépítése, a létrák cseréje és a hulladék elszállítása, 5 bánya kõzetfelületeinek alpintechnikával történõ vizsgálata a balesetmentesség biztosítása érdekében, valamint a Honti-szakadékban tanösvény kiépítése.

  Tovább
 • Az Alcsúti Arborétum fejlesztése (2 fordulós pályázat)

  Megvalósult

  Az Alcsúti Arborétum fejlesztésének II. üteme: A projekt elsődleges célja a történeti kert épített elemeinek megújítása.

  Tovább
 • A Duna-Ipoly Nemzeti Park Esztergom Strázsa-hegyi gyepterületeinek természetvédelmi kezelését szolgáló állattartási infrastruktúra kialakítása

  Megvalósult

  A projekt célja az esztergomi Strázsa-hegy környékén található gyepek értékeinek megőrzése legeltetéssel és kaszálással, továbbá őshonos juhfajták és magyar szürke gulya fenntartása. Mindezek érdekében téli állattartó telepet alakítunk ki.

  Tovább
 • Élettelen természeti értékek védelme a Gerecsében, a Pilisben, a Vértesben és a Börzsönyben (1. forduló)

  Megvalósult

  A pályázat célja élettelen természeti értékek (barlangok, bányavágatok, alapszelvények, kőfejtők, felszínalaktani értékek) védelme a Gerecsében, a Pilisben, a Vértesben és a Börzsönyben.

  Tovább
 • Természeti értékek megőrzése a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén (2 fordulós pályázat)

  Megvalósult

  A projekt részei: 1. Élőhelyrekonstrukció Drégelypalánk, Ipoly-völgy vizes élőhelyeken vízvisszatartó műtárgyrendszer kialakításával. 2. Élettelen természeti értékek megőrzése a Bajóti Büdös-lyuk és a Tatabányai bányász barlangban denevérbarát lezárások létesítésével. 3. Fajvédelmi célból a Velencei-tó térségében hüllő- és kétéltű terelő műtárgy kiépítése.

  Tovább
 • A Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi területén, a Körtvélyes-szigeten, valamint a középső Ipoly-völgyi Vörösharaszt területén a gyepterületek természetvédelmi kezelését szolgáló gép- és eszközcsoport kialakítása

  Megvalósult

  Természetkímélő gyepgazdálkodáshoz speciális eszközöket és munkagépeket szerzünk be Esztergomban és az Ipoly-völgyben. Az élőhely-megőrző erdőgazdálkodás célkitűzéseit támogató erdészeti eszközök, gépek, berendezések, erő-, és munkagépek, adapterek beszerzése is megtörténik.

  Tovább

HUSK

 • Az Alcsúti Arborétum vizes és nem vizes élőhelyeinek rekonstrukciója (2 fordulós pályázat)

  Megvalósult

  Az Alcsúti Arborétum fejlesztésének I. üteme: A park növénygyűjteményének rekonstrukcióját és a dísztavának revitalizációját végeztük el.

  Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.