Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Kihelyezhető kiállításanyag a Tápió-vidékről

Igazgatóságunk látványos vándorkiállítást hozott létre az érdeklődő iskolák, művelődési házak, könyvtárak számára „A Tápió-vidék csodálatos természete” címmel.

A 40 db A3-as méretű, könnyen felhelyezhető, bekeretezett természetfotó segítségével bemutatásra kerülnek a térség értékes, egyben hangulatos élőhelyei és a hozzájuk kötődő, ritkaságokban bővelkedő növény- és állatvilág.

A látványos fotósorozatot 6 db egyszerűen felállítható roll-up egészíti ki, melyen a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet jellegzetességeiről, az itt zajló természetvédelmi beavatkozásokról és akciókról tudhatunk meg sok-sok érdekességet.          

A roll-upok megtekinthetők ITT>>

A kiállítást Igazgatóságunk az Aszódi, Gödöllői, Nagykátai, Monori, Ceglédi és Nagykőrösi Járások területén térítésmentesen kiszállítja és felállítja. Itt igény szerint diavetítéssel egybekötött előadást is szívesen tartanak munkatársaink.


További információ:
Vidra Tamás, tájegységvezető
+36 30 663 4650, tapio@dinpi.huKapcsolódó helyek

Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest vármegye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább