Kihelyezhető kiállításanyag a Tápió-vidékről

Birkanyáj a farmosi Bivalyos-szigeten

Igazgatóságunk látványos vándorkiállítást hozott létre az érdeklődő iskolák, művelődési házak, könyvtárak számára „A Tápió-vidék csodálatos természete” címmel.

A 40 db A3-as méretű, könnyen felhelyezhető, bekeretezett természetfotó segítségével bemutatásra kerülnek a térség értékes, egyben hangulatos élőhelyei és a hozzájuk kötődő, ritkaságokban bővelkedő növény- és állatvilág.

A látványos fotósorozatot 6 db egyszerűen felállítható roll-up egészíti ki, melyen a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet jellegzetességeiről, az itt zajló természetvédelmi beavatkozásokról és akciókról tudhatunk meg sok-sok érdekességet.          

A roll-upok megtekinthetők ITT>>

A kiállítást Igazgatóságunk az Aszódi, Gödöllői, Nagykátai, Monori, Ceglédi és Nagykőrösi Járások területén térítésmentesen kiszállítja és felállítja. Itt igény szerint diavetítéssel egybekötött előadást is szívesen tartanak munkatársaink.


További információ:
Vidra Tamás, tájegységvezető
+36 30 663 4650, tapio@dinpi.huTápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet

A Pest vármegye K-i részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Meredek löszdombok, sivatagot idéző homokbuckák, az Alföld ősi arculatát felidéző mocsarak várják az ide látogató vendéget. Ehhez a Tápió-mente gazdag néprajzi hagyományai és az itt élők hamisítatlan vidéki vendégszeretete párosul. A Tápió-vidék három nagy tájegység, a Duna-Tisza-köze, a Tiszántúl és az Északi-középhegység találkozásánál fekszik, ami egy változatos, ritkaságokban gazdag élővilág kialakulását tette lehetővé. E sokszínűség védelmében jött létre 1998. júniusában a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet. A tájvédelmi körzet mozaikos elrendezésű, három nagyobb és kilenc kisebb részegysége elszórtan helyezkedik el. Területe 4515 ha, amelyből 182 ha fokozott védettséget élvez, utóbbiak csak engedéllyel, szakvezető irányításával tekinthetők meg.

Tovább
Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.