Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

TÁJÉKOZTATÁS

Megjelenés: 2020.11.10

<p style="text-align: left;"><span style="color: #ba372a;"><strong>Ökoturisztikai létesítményekkel kapcsolatos járványügyi védelmi előírások.</strong></span></p>

A járványügyi intézkedésekkel összefüggésben Füri András, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója 2020. november 10. éjféltől az alábbiakat rendeli el:

  • Az Igazgatóság központi irodaépületében és a tájegységi irodákban személyes ügyfélfogadás nem lehetséges!
  • Az Igazgatóság által működtetett valamennyi bel-és szabadtéri bemutatóhelyünk, idegenforgalmi barlangunk bezár, látogatókat nem fogadhat! Kivételt képez ez alól az Alcsúti Arborétum, illetve a Jókai-kert. A szabadon látogatható tanösvények egyénileg, családoknak továbbra is felkereshetők.
  • A látogatók számára meg nem nyitott barlangok vagyonkezelői hozzájárulással történő látogatása a továbbiakban tilos.
  • Az Igazgatóság a működési területén eltérő rendelkezésig nem szervez rendezvényeket, programokat, a már meghirdetetteket lemondja.
  • A királyréti Hiúz Ház erdei iskola turisztikai szálláshelyei nem vehetők igénybe!
  • Továbbra is szükséges a humánegészségügyi előírások fokozott betartása, a kézfertőtlenítés, a szájmaszk viselése, és a megfelelő távolságtartás.

A szabályozás vonatkozik a programajánlóban meghirdetett túrákra, a DINPI által aktuálisan meghirdetett túrákra, programokra, a bejelentkező csoportok által megrendelt túrákra és a programokra, illetve minden ökoturisztikai létesítmény működésére.

Jelen szabályozás visszavonásig érvényes.

2020. november 10.

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság