Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

TÁJÉKOZTATÁS

Megjelenés: 2020.05.19

<p><span style="font-size: 12pt; color: #e03e2d;"><strong style="text-align: center;">Szabadtéri szakvezetéses túrák és programok tartásával kapcsolatos járványügyi védelmi előírások</strong>.</span></p>

Igazgatóságunk a meghirdetett szabadtéri szakvezetéses túrák és programok megtartásával kapcsolatban a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelettel összhangban, 2020. május 5-én kiadott szabályozása a mai napon visszavonásra kerül és a védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelet, valamint a fővárosi védelmi intézkedésekről szóló 211/2020. (V. 16.) Korm. rendelet előírásainak figyelembe vételével az alábbi szabályok kerülnek meghatározásra:

Szabadtéri szakvezetéses túrákat és programokat lehet tartani a DINPI teljes működési területén, a természetvédelmi kezelésében lévő védett természeti területeken.

A barlangok látogatása továbbra sem lehetséges.

 

A szakvezetéses túrákon és programokon való részvétel feltételei:

 • Résztvevők maximális létszáma: 20 fő, amely azonban helyszínenként változhat a helyszíni adottságok függvényében. Minden esetben az előzetes bejelentkezéshez megadott elérhetőségeken lehet ezzel kapcsolatban érdeklődni.
 • Előzetes bejelentkezés kötelező a túra vagy program időpontjához képest 24 órával korábban a hirdetésben megadott elérhetőségeken.
 • Részvételi díj megfizetése készpénzben, vagy ahol lehetséges ott bankkártyával a helyszínen történik. Kérjük, hogy készüljenek a pontos fizetendő összeggel.
 • A túra vagy a program teljes időtartama alatt mindenki köteles - a közös háztartásban élők kivételével - a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
 • Mindenki köteles a túra vagy a program során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
 • A túrákon, programokon a DINPI nem biztosít megfigyelési eszközöket (pl. távcső).

 

 A bemutatóhelyekkel kapcsolatos tudnivalók:

 

 • A bemutatóhelyeknek csak a jegykiadásra és ajándéktárgy vásárlásra kialakított helyei, illetve a szabadtéri részei kerültek megnyitásra. A védőtávolság betartása kötelező és az ott dolgozók a szájat és orrot eltakaró eszközt köteles viselni a látogatók által is használt helyiségeiben. Budapesten a látogatók is kötelesek maszkot viselni a helyiségekben.
 • A bemutatóhelyek kiállításai és zárt helyiségei – a mosdók kivételével – továbbra is zárva vannak.
 • A szabadtéri játszóterek igénybe vehetők.
 •  A szálláshelyek kinyithatnak és vendégeket fogadhatnak, erdei iskolai csoportok és táborok kivételével.
 •  A DINPI objektumokban házasságkötés, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény max. 200 fő résztvevői létszámig megszervezhető országosan június 1-jétől, Budapesten június 15-től.
 • A szakvezetéseket és programokat a 65 év felettiek is látogathatják.

 

A szabályozás vonatkozik a programajánlóban meghirdetett túrákra, a DINPI által aktuálisan meghirdetett túrákra és programokra, illetve a bejelentkező csoportok által megrendelt túrákra és a programokra.

 

Jelen szabályozás visszavonásig érvényes.


Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság