TÁJÉKOZTATÁS

Felkiáltójel

Ökoturisztikai létesítményekkel kapcsolatos járványügyi védelmi előírások.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (a továbbiakban: DINPI) az általa meghirdetett szabadtéri szakvezetéses túrák és programok megtartásával kapcsolatban a védelmi intézkedésekről szóló 207/2020. (V. 15.) és a 211/2020. (V. 16.) Korm. rendeletekkel összhangban, 2020. május 20-án kiadott szabályozása a mai napon visszavonásra kerül és a 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet előírásainak figyelembe vételével az alábbi szabályok kerülnek meghatározásra:

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság központi épületében a személyes ügyfélfogadás 2020.09.07-től szünetel.

Szabadtéri szakvezetéses túrákat és programokat lehet tartani a DINPI teljes működési területén, a természetvédelmi kezelésében lévő védett természeti területeken. A zárt terű bemutatóhelyek és az idegenforgalmi barlangok 2020. 06. 20-tól látogathatóak.

 

  • A barlangi túrákon való részvétel feltétele a szájat és orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk vagy sál) viselése, ez alól kivételt jelentenek a hatodik életévet be nem töltött kiskorúak.
  • A barlangi túravezetők és barlangi dolgozók a látogatókkal közösen használt térben kötelesek maszkot viselni.
  • A mai naptól Igazgatóságunk befogadja a nem idegenforgalmi barlangok látogatására vonatkozó kérelmeket.
  • A szálláshelyek teljes körűen működhetnek.
  • A DINPI objektumokban rendezvény max. 500 fő résztvevői létszámig szervezhető.
  • Minden bemutatóhelyen a pénztárgépek, pultok, kilincsek, lépcsők melletti korlátok rendszeres fertőtlenítése és a mosdók takarításánál fertőtlenítő hatású szer (pl. hypo) használata kötelező.

A szabályozás vonatkozik a programajánlóban meghirdetett túrákra, a DINPI által aktuálisan meghirdetett túrákra, programokra, a bejelentkező csoportok által megrendelt túrákra és a programokra, illetve minden ökoturisztikai létesítmény működésére.

A szakvezetések és programok díját a 2020. évre vonatkozó idegenforgalmi szolgáltatások díjáról szóló igazgatói utasítás tartalmazza.

 

Jelen szabályozás visszavonásig érvényes.

 

2020. június 19.

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.