Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Terepnapok óvodásoknak és iskolásoknak a Sas-hegyen

Izgalmas terepi programok - játékos természetismereti feladatok, kalandos tanösvény túra vár kicsit nagyot a Sas-hegyi Látogatóközpontban.


KÖKÖRCSIN-TÚRA ÓVODÁSOKNAK

Az 1-2 óra időtartamú program kifejezetten óvodásoknak szól. A túra fő programelemei:

1. Séta a tanösvényen. A séta közben megfigyeljük az utunkba kerülő rovarokat, hüllőket, madarakat, fákat és virágokat. Nagyítókat is viszünk magunkkal. A csúcsról megcsodáljuk a kilátást és egy kis kincskeresésben is részt veszünk.
2. Időjárás vizsgálat. Indulás előtt közösen megvizsgáljuk, milyen időjárás van a kirándulás napján. Hőmérőt, széljelzőt, iránytűt is használunk majd.
3. Állatok a Sas-hegyen. A gyerekekkel közösen felsoroljuk, milyen állatok élnek a Sas-hegyen és megbeszéljük, mit esznek, mit csinálnak ezek az állatok. A kiállításon a városi állatokról tudhatunk meg többet, és a ritka fajok fotóit is megnézzük.
A program ára: 1500 Ft/fő  


CINCÉR-TÚRA KISISKOLÁSOKNAK

A 1,5-2 óra időtartamú program kifejezetten alsó osztályosoknak szól. A túra fő programelemei:

1. Séta a tanösvényen szakvezető vezetésével. A túra során csapatokat alakítunk ki, akiknek közösen kell megoldást találniuk az útközben felmerülő rejtélyes talányokra.
2. Csapatvetélkedő. A csapatoknak állomásról-állomásra vándorolva kell feladatokat megoldaniuk. A legügyesebbek jutalomban részesülnek.
A program ára: 1500 Ft/fő


DOLOMIT-TÚRA FELSŐ TAGOZATOSOKNAK

Az 1-2 óra időtartamú program felső tagozatosoknak szól. A túra fő programelemei:

1. Vezetett tanösvény túra. A túra során együtt keressük a válaszokat a terepen felmerülő gyakori kérdésekre. A túra közben megfigyeljük az utunkba kerülő rovarokat, hüllőket, madarakat és növényeket. Megismerkedünk a hegy kőzettani sajátosságaival is, apró terepi kísérletek elvégzésével tesszük emlékezetessé az elmondott ismereteket. A túra utolsó állomásaként a csúcsról megcsodáljuk a hegyről elénk táruló pazar kilátást. A túra során hangsúlyt kap a komplex szemlélet kialakítása a diákokban, segítünk megvilágítani a természet összefüggéseit, amelyen keresztül akár saját életükben is közelebb kerülhetnek kérdéseik megválaszolásához.
2. Csapatvetélkedő. A csapatoknak állomásról-állomásra vándorolva kell feladatokat megoldaniuk a túrán elhangzottak alapján. A legügyesebbek jutalomban részesülnek.
A program ára: 1500 Ft/fő

A programok választható tematikával is kérhetőek!


További információ:
Csóka Szilvia +36 30 408 4370
sashegy@dinpi.huKapcsolódó helyek

Sas-hegyi Látogatóközpont

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat. 

Tovább

Sas-hegy tanösvény

A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület különleges természeti értékeket őriz a lüktető főváros felett 250 m-rel.

Tovább

Budai Sas-hegy TT

"A budai hegyek egyik legérdekesebb életközösségét a Sas-hegyen találjuk, bár messziről kopár sziklás képet mutat, amelyen csak itt-ott zöldell egy-egy árva feketefenyő vagy orgonabokor. De ez csak a látszat, amellyel csak a felületes szemlélő elégszik meg, közelebbi vizsgálattal kiderül, hogy Budapest egyik legérdekesebb élőhelye, amelyhez hasonlót Visegrádtól az Al-Dunáig nem találunk." (Dr. Pénzes Antal)

Tovább