Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

MOBILPROGRAM: Tudatos Földlakó

<p>Hogyan is zajlik a természetben a humuszképződés? Hogyan komposztálhatunk a saját házunk táján? Milyen hatással van az ember az élővilágra? Milyen veszélyek fenyegetik az élővizek lakóit? Hogyan tehetünk ez ellen?</p> <p>A program célja, hogy bevezesse a gyermekeket a környezettudatos vásárlás, szelektív hulladékgyűjtés alapjaiba, illetve megmutassa azokat az apró praktikákat, amelyeket a saját közegükben is könnyen alkalmazhatnak, hogy "tudatos földlakóvá" váljanak. A program során ugyanakkor legalábbi ilyen nagy hangsúlyt kap, hogy a gyerekek a terepi foglalkozások során megismerkedjenek saját környezetük élővilágával, az ott lejátszódó természetes és emberi folyamatokkal. </p>

Időtartam: 2-8 tanóra. Az egyes modulok 2 vagy 3 egymásra épülő  foglalkozásból állnak. Az egyes tématerületekkel (foglalkozásonként)  forgószínpad szerűen ismerkednek a gyerekek.  

Helyszín: A foglalkozások legtöbbje iskolai környezetben is lebonyolítható, azonban kerttel rendelkező iskolaudvarra van szükség a megvalósításhoz.

A foglalkozáshoz szükséges anyagokat, természet megfigyelő eszközöket a programadó biztosítja. A helyszín biztosításáért az intézmény a felelős. 

További információ: pilisilen@dinpi.hu