Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Huncut a gazda - felnőtt meseösvény az Ócsai Pincesoron

 • Időpont: 2023.08.05
 • Helyszín: Ócsai Öreghegyi Pincesor
 • Besorolás: Könnyű séta

<p><span style="color: #ba372a;"><strong>Tekeregjenek velünk az Ócsai Pincesoron!</strong></span></p>

Az Ős-Dunai löszháton van egy picike gunyhó, abban van egy hatalmas prés, a prés mellett ült az öregapám, aki azt mesélte...

Pajzán mesékkel, bordalokkal, pincehűvös kézműves borokkal és jó falatokkal várjuk vendégeinket erre a különleges estére.

Az Ócsai Öreghegyi Pincesor főúti behajtójától indul a sétánk. Mesélőink a 200 éves présgunyhónál fogadják jó szóval az érkezőt. Innen átkurjantunk a szomszédba - "Szabad a gazda?" és átsétálunk a Szebedinszky Szőlőbirtokra, ahol a gazda, János uram várja a betérőt.

A 300 éves körtefa alatt sok beszéd folyt már az élet fontos és jelentéktelen ügyeiről, de ez alkalommal jelentőségteljes életbölcseletek hangzanak majd el. Ki tudja, tán kapatos lesz a mesélő és pirongató huncutságok is elhangzanak. Innen csalogatnak majd minket az nagyokat tátogó pincegádorok, kis sétával ezeket is meglátogatva, az Eklézsi Pincészet hűvös borospincéje várja a kíváncsi vendéget. Végre leülhet, megpihenhet az esti vándor, mert itt finom falatok, jó borok követik majd egymást. A kacagtató dalok pedig tovább emelik a hangulatot.

A találkozási ponton 18.00-18.10 között várjuk vendégeinket, az Ócsai Pincesor elején a nádfedeles, tapasztott présgunyhónál.

Az est során 4 helyi bort kóstolhatnak meg vendégeink. Az Eklézsia Pincészetben a kóstolt borokból a program végén vásárolni is lehet majd.

Élőszavas mesével, citeraszóval kísért bordalokkal emeljük a hangulatot.

A programra jellege miatt limitált létszámban tudjuk Önöket fogadni.

Ár: 14.600 Ft/fő - jegyvásárlás kizárólag ONLINE (feljebb a "jegyvásárlás" gombbal)

Információ: Kormos Rebeka +36 30 494 3368

 

Részletek:

 • Helyszín: Ócsai Öreghegyi Pincesor
 • Időpont: 2023. augusztus 5. 18:00 - 21:00
 • Túra hossza, időtartama: , 3 óra
 • Találkozó: 18.00-18.10 között várjuk vendégeinket, az Ócsai Pincesor elején a nádfedeles, tapasztott présgunyhónál.
 • Részvételi díj: 14.600 Ft/fő
 • Kapcsolattartó: Kormos Rebeka
 • E-mail: ocsaitajhaz@dinpi.hu
 • Telefon: +36 30 494 3368

Kapcsolódó helyek

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább