Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Pilisi Bioszféra Rezervátum kérdőív

Megjelenés: 2021.09.24

<p><span style="color: #34495e;"><strong>A szeptember 25-26-án végzett látogatófelmérés ONLINE kérdőíve.</strong></span></p>

Kérjük amennyiben Ön a szeptember 25-26-ai hétvégén a Pilisben, illetve a Visegrádi-hegységben kirándult, töltse ki az alábbi ONLINE kérdőívet:

https://forms.gle/xTmbsYucrkMaA5Y89

Köszönjük a segítséget!

Kapcsolódó helyek

Pilisi Bioszféra Rezervátum

A Pilisi Bioszféra rezervátumban a Kárpátok vulkanikus eredetű hegyei és üledékes hegyvonulatok találkoznak. A növényvilág gazdagsága is ennek köszönhető, hiszen egyaránt megtalálhatók itt kárpáti és déli elterjedésű fajok is: a Kárpátok virága a pirosló hunyor, a mészkősziklákon pedig leánykökörcsin nyílik. A sziklás élőhelyek adnak otthont a ritka pannongyíknak is. Az erdők legféltettebb kincse a kígyászölyv. A Bioszféra rezervátum értékes természeti területei részét képezik a Duna-Ipoly Nemzeti Parknak.

Tovább

A Pilis

A Dunakanyar néven közismert, európai hírű tájunk jobb parti hegyeit évszázadokig Pilis néven ismerte mindenki. Földtani történetükben azonban nagyon különböznek, ezért kettébontásuk indokolt: a déli része a Pilis, tőle északra pedig a Visegrádi-hegység emelkedik.

Tovább