Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

KÉRDŐÍV

Megjelenés: 2022.07.07

<p><span style="color: #236fa1;"><strong>Lakosok, nyaralótulajdonosok, gazdálkodók és tájhasználók számára a LIFE endemic PANALP projekt keretében.</strong></span></p>

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő Zrt. által 2020-2027 között megvalósítani kívánt, a “Szárazgyepek endemikus növényfajainak megőrzése a Pannon és Alpesi biogeográfiai régió határterületén” (LIFE19 NAT/SK/000895, LIFE endemic PANALP) elnevezésű projekt (továbbiakban projekt) célja a füves élőhelyek és az ezekhez kötődő fajok természetvédelmi helyzetének javítása és hosszú távú megőrzése. Jelen kérdőívvel az említett projekt társadalmi-gazdasági hatásait, valamint az ökoszisztéma szolgáltatásokban történt változásokat kívánjuk felmérni. Ahhoz, hogy a projekt hatásait felmérjük, a projekt elején (2022), közepén (2023) és végén (2026) kérdőíves felmérést végzünk az érintettek (lakosok, nyaralótulajdonosok, gazdálkodók, a területet látogatók) körében, ehhez kérnénk közreműködését. 
 
LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV >>
az alább felsorolt területek környezetében lévő valamely település lakosa, vagy huzamosabb időt tölt az adott településen, vagy annak környezetében (pl. nyaraló tulajdonos, gazdálkodó):
 
TÁJHASZNÁLÓ KÉRDŐÍV >>
Az alább felsorolt területek egyikét az elmúlt egy évben legalább egyszer látogatta:

Központi-Gerecse- Pisznice
Budai-hegység- Nagy Kopasz, Nagy-Szénás
Pilis és Visegrádi-hegység- Pilis-tető
Nyugat-Cserhát és Naszály- Cseke-hegy Rád és Vácduka között
Budaörsi kopárok - Odvas-hegy, Csíki-hegyek, Huszonnégyökrös-hegy
Börzsöny- Szent Mihály-hegy
Szársomlyó- Villányi-hegység

A kérdőív önkéntes és anonim, mindössze 20 percet vesz igénybe. Az eredményeket csak összesítve, a többi kérdőív eredményeivel együtt és kizárólag a LIFE endemic PANALP projekt hatástanulmányának keretében használjuk fel, így a válaszaik alapján senki nem lesz beazonosítható. Az adatokat a hatástanulmányon kívül semmilyen egyéb célra nem használjuk fel. Az adatok tárolását a releváns EU-s jogszabály előírásainak megfelelően végezzük (General Data Protection Regulation (EU) 2016/679 (GDPR)). Minden olyan személyes adat, amely alapján Ön beazonosítható, az adatkezelés során törlésre kerül, és semmilyen személyes adat nem kerül tárolásra, megjelenítésre vagy további felek rendelkezésre bocsátására. Amennyiben kérdése merülne fel a kérdőívvel kapcsolatban, kérjük, keressen minket az info@ecosystemevaluation.com címen.
 
Segítségüket és hozzájárulásukat ezúton is nagyon köszönjük!

A kitöltött kérdőíveket 2023. április 30-ig várjuk!

Szárazgyepek endemikus növényfajainak megőrzése a Pannon és Alpesi biogeográfiai régió határterületén

Időszak: 2020.09.01 - 2027.02.28

Folyamatban

A projekt magyarországi célterületein elsősorban négy, a Pannon Biogeográfiai Régió száraz gyepeiben élő, veszélyeztetett, endemikus, ill. ritka növényfaj természetvédelmi helyzetét kívánja javítani. A projekt Magyarországon és Szlovákiában fekvő beavatkozási területei nagyrészt lefedik a célfajok teljes populációjának elterjedését.

Tovább