Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Gyászolunk

Megjelenés: 2023.07.17

<p><span style="color: #000000;"><strong><span style="font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; white-space-collapse: preserve; background-color: #ffffff;">Elhunyt az ócsai népviselet kutatója és a helyi hagyományok jeles őrzője, Magyar Mária.</span></strong></span></p>

"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek..."
(Juhász Gyula)
 
Marika - aki sosem szerette, ha néninek hívják - nagy űrt hagy maga után az Igazgatóságunk Ó bemutatóhelyén folytatott civil munkája révén is.
 
Felbecsülhetetlen az a gyűjtői munka, amelyet nővérével együtt végeztek. Az ócsai népviseletek gyűjtése alapjául szolgált a nagyközönség számárai is látogatható Ócsai népviseleti babagyűjteménynek. Ez a kiállítás a helyi értéktár részét is képezi. Marika háttérmunkája a gyűjtésről szóló, hiánypótló kiadvány létrejöttéhez is elengedhetetlen volt.
 
Örök optimizmusa és tettrekészsége, vidámsága hatással volt mindazokra akikkel találkozott, beszélgetett. Az ócsai hagyományok és értékek megőrzéséért fáradozott inspirálva a közösség tagjait, hogy saját múltjukra büszkeséggel gondoljanak.
 
Végső útjára 2023. július 21., pénteken, 15 órakor az Ócsai Temetőben kísérhetjük Őt. Ezt követően az érte szóló gyászmisére 16 órakor az Ócsai Római Katolikus Templomban kerül sor.

Kapcsolódó helyek

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább