Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

BISEL fotó- és videópályázat 2022

Megjelenés: 2022.08.09

<p><span style="color: #236fa1;"><strong>A BISEL fotó- és videópályázat célja a diákok kimozdítása a természetbe, figyelmük ráirányítása a helyi vízfolyások fajgazdagságára, különös tekintettel a makrogerinctelenekre.</strong></span></p>

Ezek a fajok ugyanis amellett, hogy pótolhatatlan szerepet töltenek be a vizes élőhelyek fajainak táplálékláncaiban, jelenlétükkel, vagy épp hiányukkal vízfolyásaink ökológiai állapotát is jelzik.

Ezért védelmük és élőhelyeik, a különféle vízfolyások, mint az erek, csermelyek, patakok, folyók védelme kiemelten fontos.

A védelem egyik tanórába, szakkörbe, vagy akár csapatépítő tréningbe illeszthető eszköze a BISEL vízvizsgálat, amely a jó hangulatú természeti és közösségi élmény mellett társadalmi hasznossággal is bír, hisz a vizsgálat során a makrogerinctelen fajok előfordulásából, fajszámából megállapítható a közelünkben folyó vízfolyás ökológiai állapotán keresztül annak vízminősége, tisztasága, vagy épp szennyezettsége. A BISEL vízvizsgálattal kapcsolatosan bővebb információt a honlapon olvashat.

Bízunk benne, hogy a Föld Napja alkalmából meghirdetett fotó- és videópályázatokra jelentkező 7-12. évfolyamos diákok is mindinkább természetszerető és környezettudatos személyekké válnak és felnőve is cselekvően óvják, vigyázzák majd azokat a természeti kincseket, amelyeket az idei pályázat kapcsán lencsevégre kapnak.

A kiírt fotó- és videópályázatokra külön-külön lehet pályaműveket benyújtani a https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok online felületen 2022. május 9-től - szeptember 15-ig.

„Az Év BISEL Fotósa 2022” fotópályázat ezen a linken érhető el:  https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok/PR-KFS-20220421-001

„A BISEL Videópályázat 2022” itt érhető el: https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok/PR-KFS-20220421-002

Az Agrárminisztérium sajtóközleménye: https://kormany.hu/hirek/kiemelt-feladatunk-a-termeszeti-kornyezet-megovasa

 

Sikeres pályázást kívánunk!