Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Befejeződtek a tavaszi gyűrűzések a Ferencmajori Madárvártán

Megjelenés: 2017.06.13

Április és május közepe között közel 5 héten keresztül folyt a madárgyűrűzés Naszály mellett, melynek egyik fő célja a tavaszi vonuló és helyi fészkelő madárfajok egyedeinek jelölése volt.

A munka során 495 madáregyed lábára került egyedi jelölést biztosító fémgyűrű, illetve közel 500 egyedet fogtunk vissza a korábbi évek jelölési munkájából.

A madárgyűrűzés során, a tudományos célok mellett a környezeti nevelés is helyet kap. Immár negyedik éve szervezzük meg a Madarak és Fák Napja intézményi és családi napját a helyszínen, illetve 3 héten keresztül szinte minden nap fogadunk ovis és általános iskolás csoportokat. Programjaink között a madárgyűrűzés és madármegfigyelés mellett játszóházas foglalkozások és természetvédelmi őrkutya munkájának bemutatása is szerepelt. A nevezett időszakban 852 gyermeket fogadtunk és vezettük be őket a madarak világába a Ferencmajori Madárvártán.

Egy rövid szünetet követően július 22-én folytatódik a szakmai munka a helyszínen...
SZERETNÉL TE IS GYŰRŰZNI?

Várnak nyári, madárgyűrűző táboraink!

<< RÉSZLETEK >>

Kapcsolódó helyek

Gerecsei Tájvédelmi Körzet

A Dunántúli-középhegységet északkeleten a Dunazug-hegység zárja le. Ennek a hegységnek a részét képezi a Gerecse-hegység is, amelyet északon a Duna folyama, keleten a Zsámbéki-medence, délnyugaton a Tatai-medence, míg nyugaton a Kisalföld határolja. A Gerecse-hegység három részre osztható, ezek: a Nyugati-Gerecse, a Központi-Gerecse és a Keleti-Gerecse. Az 1977-ben létrehozott Gerecsei Tájvédelmi Körzet legnagyobb része a Központi-Gerecsében helyezkedik el. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területe 8 739 hektár, ebből fokozottan védett 1 365 hektár.

Tovább