Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Fonalmadár

<p>A Madarak és Fák Napjához közeledve kedves kis madárkákat készíthetünk mi is!</p>

Eszközök, alapanyagok:

  • fonalmaradék (többféle szín)
  • kartonpapír
  • papír / filcanyag a csőrhöz
  • olló

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Végy 3 gombolyag, lehetőleg eltérő színű fonalat. Más színű fonalakat is összeválogathatsz, a követhetőség kedvéért mi megnevezzük a felhasznált színeket.

  1. Keress egy erősebb kartonpapírt (akár egy A5 méretű füzetet). Keresztben tekerd fel 50-50-szer a fehér és a kék fonalat, a rózsaszín fonalat 30-szor. Ezután vágd fel a feltekert fonálkötegek mindkét végét.
  2. A fehér és a kék köteget összefogva középen csomózd meg.
  3. A kék, vagyis a felső szálakat hajtsd hátra és csomózd össze a fotó szerint. (Egy plusz ujjacska jól jöhet, hogy lefogja a csomót )
  4. A rózsaszín köteget tedd keresztbe az egész alá, majd hajtsd át alatta az alsó, fehér köteget és csomózd a már korábbi csomóhoz. Ez a madár hasa.
  5. Az utolsó csomózáshoz húzd hátra szépen eligazítva a rózsaszín kilógó szálakat, ez lesz a madár szárnya és farktollai. Ezután fodrászolhatod kedved szerint!
  6. A madárka teste ezzel elkészült. A csőre lehet egy papír csücskéből, filcanyag darabkájából - mi egy pici fonalat dugtunk bele csőrnek. A szemének mi 1-1 db finom illatú szegfűszeget szúrtunk bele.

LETÖLTHETŐ poszter képekkel, leírással >>

+ 1 Tipp
A fonalak színével, hosszával, a szálak mennyiségével kísérletezz bátran! Ha ügyesen belehajtogatsz egy kavicsot a hasába, használhatod papírnehezéknek is a kész madarat.

KÜLDD EL NEKÜNK!
Az elkészült alkotásokról készült fotókat szívesen várjuk a kovacszs@dinpi.hu címre, a legszebbeket megosztjuk honlapunkon, Facebook-oldalunkon!