Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Támogatójegy - Ócsai Tájház

<p>A támogatójegy megváltásával segíti a kulturális és természeti örökségünk megőrzésérét folyó munkát.</p>

Az Ócsai Tájház gyűjteményében a 19-20. század fordulóján élt polgárosodó, parasztság használati tárgyait őrizzük és éltmódját mutatjuk be az érdeklődőknek. A bemutatóhelyet körbe ölelő Ócsai Tájvédelmi Körzetben több tanösvényen biztosítjuk a csoportos bejárást vagy az egyéni kirándulást. A környező turjánvidék unikális természetvédelmi jelentőséggel bír. Napjainkra a hasonló lápterületek nagy része hazánkban már elpusztult. Ezeknek a különleges területeknek a megőrzését is fontos feladatunknak tekintjük.

További információk a bemutatóhelyről >>

A támogatójegyeket kizárólag e-mail-ben, beváltható voucher formájában küldjük el a vásárlónak. Kérjük a vásárlási folyamat végén az ONLINE BANKKÁRTYÁS fizetést, valamint a SZEMÉLYES ÁTVÉTELT válassza (e-mailben küldjük!).
Amennyiben egyéb termékeket is vásárol, úgy azokra vonatkozóan válasszon szállítási módot, az ajándékjegyet ettől függetlenül e-mailben küldjük el vásárlóink részére.

Kapcsolódó termékek

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A település központja máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait,  több száz éves Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultúr-, és vallástörténeti valamint néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat.

Tovább

Selyem-réti tanösvény

Az Ócsai Tájvédelmi Körzetben található Selyem-réti tanösvény, amely a védett természeti terület erdei élővilágába enged betekintést. A terület a jellegzetes Duna-Tisza közi lápmedencék egyike, homokterületek közötti vizenyős mélyedés, ahol láperdők és láprétek váltakoznak egymással.

Tovább