Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Boróka és Folyondár színező (A Szemlő-hegyi-barlang meséje)

<p>32 oldalas, A4-es méretű színező füzet Döbrentey Ildikó meséjével melyet Takács Viktória rajzai illusztrálnak.</p>

Boróka és Folyondár történetét a Szemlő-hegyi-barlang képződményeinek titokzatos formái ihlették. Döbrentey Ildikó meséjében a Banya mellett megelevenedik az Elsüllyedt hajó, a Tű foka, sőt, maga a Sötétség is. A barlangot körülvevő gazdag természeti környezet Takács Viktória színezésre ösztönző, részletekben gazdag, rajzos leleménye. A végeredmény pedig egy gyönyörű, színes képeskönyv, az egyik legszebb, legizgalmasabb barlangunk meséjével.

Kapcsolódó termékek

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem 3D filmjének megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang felszíni védőövezete TT

1930 őszén kőfejtés közben bukkantak rá a Szemlő-hegyi-barlangra. A felfedezők Kessler Hubert, Futó András és Sebős Károly, egy meredek kürtőn lejutva közelítették meg a járatokat. A barlang ma ismert hossza 2,2 km.

Tovább