Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Boróka és Folyondár színező (A Szemlő-hegyi-barlang meséje)

<p>32 oldalas, A4-es méretű színező füzet Döbrentey Ildikó meséjével melyet Takács Viktória rajzai illusztrálnak.</p>

Boróka és Folyondár történetét a Szemlő-hegyi-barlang képződményeinek titokzatos formái ihlették. Döbrentey Ildikó meséjében a Banya mellett megelevenedik az Elsüllyedt hajó, a Tű foka, sőt, maga a Sötétség is. A barlangot körülvevő gazdag természeti környezet Takács Viktória színezésre ösztönző, részletekben gazdag, rajzos leleménye. A végeredmény pedig egy gyönyörű, színes képeskönyv, az egyik legszebb, legizgalmasabb barlangunk meséjével.

Kapcsolódó termékek

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen a barlangban igazi mesevilág, a lágogatóközpontban szórakoztató interaktív kiállítás, vetítőtermében szemet kápráztató 3D-s film, a barlang feletti parkban játszótér és az ország kőzeteit bemutató tanösvény várja őket.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang felszíni védőövezete TT

1930 őszén kőfejtés közben bukkantak rá a Szemlő-hegyi-barlangra. A felfedezők Kessler Hubert, Futó András és Sebős Károly, egy meredek kürtőn lejutva közelítették meg a járatokat. A barlang ma ismert hossza 2,2 km.

Tovább