Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Kik jelentkezhetnek önkéntesnek?

Az önkéntes természetvédelmi munkák szerepe igen jelentős. A védett területek, így a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság védett területeinek kezelését és fenntartását is ma már nehéz elképzelni az önkéntesek segítsége nélkül.

Kik jelentkeznek önkéntesnek?

Honlapokon, elektronikus levélben toborzott önkéntesek
Internet nélkül már nehezen tudnánk önkéntes természetvédelmi munkát szervezni. Legtöbb önkéntesünk a honlapokon, közösségi oldalon megjelent meghívóra jelentkezik. Szerencsére a munkalehetőség híre eljut azokhoz is, akik nem ülnek a számítógép mellett. A Nagykőrös melletti Pusztai tölgyesek programon a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a WWF Magyarország együtt dolgoznak, ebben az esetben természetes, hogy „önkéntes csapatainkat” egyesítjük. Máskor is sokszor segítettek, mikor hirtelen önkénteseket kellett találnunk. Annak különösen örülünk, ha egy-egy védett terület szomszédságában vannak olyanok, akik magukénak érzik a területet. Rájuk az önkéntes munkákon is biztosan számíthatunk.

Iskolai csoportok az általános iskolától az egyetemig
Örömmel fogadjuk az iskolai osztályokat vagy egyetemi gyakorlatra érkezőket, hiszen ebben az esetben tudjuk, hogy milyen korosztályra és hány főre számíthatunk. Vannak olyan általános iskolás, középiskolás csoportok akikre biztosan számíthatunk, és a Corvinus Egyetem táj- és kertépítész hallgatói is minden ősszel több hétig nálunk végeznek természetvédelmi munkát.

Cserkészek, vallási közösségek
Vannak, akik közös értékrendjük fontos részének tartják a természetvédelmi munkát, ezért keresik meg Igazgatóságunkat. Például 2011. októberében a Regnum Marianum Katolikus Közösségből 150 gyereket fogadtunk a Sas-hegyen, akik vidáman, fegyelmezetten és eredményesen dolgoztak.

Csapatépítő tréningek
Egyre több cég a társadalmi felelősségvállalás keretében munkatársai részére a természetvédelem területén is önkéntes munkalehetőséget keres. Számunkra is igazi kihívás a cég lelkes dolgozói részére szép feladatot találni, és azt jól előkészíteni. Az ilyen munkák esetében a céget arra kérjük, hogy a munkavégzés tárgyi költségeihez és az Igazgatóság munkatársainak költségeihez járuljon hozzá. Több céggel alakult ki rendszeres kapcsolatunk, időről időre visszatérnek hozzánk.


KAPCSOLAT:
Aktuális önkéntes munkáinkért figyelje honlapunkat,
valamint szívesen vesszük, ha feliratkozik önkéntes levelezőlistánkra is!

Jelentkezés: onkentes@dinpi.hu

További információ: +36 30 663 4614