Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Keresés év szerint

Keresés hónap szerint

Az Esthajnalcsillag fényében

Időpont: 2017.02.03, Helyszín: Tatabánya

A Tatabánya feletti Turul hegyről indulunk, ahonnan szép kilátás nyílik a városra és a nyugati égen ragyogó Esthajnalcsillagra - ami nevével ellentétben nem csillag, hanem bolygó és Vénusz a neve. A szépség római istennőjéről elnevezett égitestet sokszor nézik idegen űrhajónak színesen vibráló fénye és lassú mozgása miatt. A szépség megtévesztő, a bolygó nem olyan barátságos, mint amilyennek látszik!

Tovább

Vadlúdles a tatai Öreg-tavon

Időpont: 2017.02.04, Helyszín: Tata

Megismerkedhetünk az Öreg-tó nemzetközi jelentőségű területével és természeti értékeivel. Reggel 7 órától a madarak reggeli kirepülésében délután 3 órától pedig a behúzásban gyönyörködhetünk.

Ingyenes

Tovább

DINPI Klub: Vándortúrázás – Ahogyan ma szeretjük

Időpont: 2017.02.07, Helyszín: Budapest

Ismerkedjünk meg a többnapos, hátizsákos vándortúrák világával és a felkészülés fortélyaival. Tapasztalatok, felszerelések és hasznos tippek kezdő és haladó túrázóknak egyaránt. Tartsanak velünk!

Ingyenes

Tovább

Madárgyűrűzés Királyréten

Időpont: 2017.02.11, Helyszín: Szokolya – Királyrét

Programunk helyszíne a királyréti etető, amely rengeteg madarat segít ki a téli ínséges időszakban. Cinkék, erdei pintyek, csízek, csuszkák, harkályok, szajkók járnak „szotyizni”.

Tovább

Madárvendégség Dinnyésen

Időpont: 2017.02.11, Helyszín: Dinnyés

Hányféleképpen etethetjük a madarakat? Az etetőre járó vendégek közül gyűrűzünk is. A kismadarakat vendégeink segítségével engedjük szabadon. Fenyőmadarakkal, téli pintyekkel, és más téli madárvendégekkel is találkozhatunk a túra során.

Tovább

Családi nap Királyréten: Tél vége? Tavasz kezdete?

Időpont: 2017.02.18, Helyszín: Szokolya – Királyrét

A februári erdőben még a tél az úr vagy már kezdődik a tavasz? Ennek járunk utána rövid erdei séta keretében családi körben – szülők, nagyszülők, keresztszülők és a hozzájuk tartozó gyermekek. A téli madáretető vendégeit is megfigyeljük. Rövid terepi séta után mikroszkóppal merülünk el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt.

Tovább

Madárgyűrűzés a Jági-tónál

Időpont: 2017.02.18, Helyszín: Pilisszentiván

Télen a Jági-tónál kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismerkedjünk az etetők gyakori madaraival, téli madárgyűrűzési-bemutatót tartunk. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk ma is? Aki ellátogat programunkra, ezekre a kérdésekre is választ kaphat.

Tovább

Tavaszváró túra a Nagy-Kopaszon

Időpont: 2017.02.19, Helyszín: Nagykovácsi

Február végén téli álmából ébredezik a természet. Sok növény ilyenkor még álmosan pihen, azonban a mohák – túránk főszereplői – ekkor a legszebbek. Ha szerencsénk van, a tavasz első virága, a hóvirág is megmutatja magát!

Tovább

Jégtörő Mátyás hollói

Időpont: 2017.02.25, Helyszín: Dinnyés

Mátyás király személyes birtokán, a ragadozómadár etető helyen sast, ölyvet, rétihéját, és hollót figyelhetünk meg, és megpróbáljuk megfejteni hogy miért a holló Mátyás címermadara. Lehet, hogy a karvalyt is szemügyre vehetjük a madáretetőnél.

Tovább