Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

TÉLI SÉTÁK A JÓKAI-KERTBEN

  • Időpont: 2022.01.16
  • Helyszín: Jókai-kert
  • Besorolás: Könnyű séta

<p><strong style="box-sizing: border-box; color: #666666; font-family: 'Open Sans'; font-size: 14px; text-align: justify; background-color: #ffffff;"><span style="box-sizing: border-box; color: #236fa1;">A Jókai-kertben mindig jó az időt eltölteni, télen is varázslatos hangulata van a fagyos, jégcsipkés kertnek. </span></strong></p>

Mi fagyban és hóban is útnak indulunk a téli Jókai-kert szépségeinek felfedezésére. Szakvezetéses sétánkon sok-sok érdekességet tudhatunk meg a kert történetéről, a Jókai család életéről, az író itt eltöltött 50 évéről. Bejárjuk a kert zeg-zugát: a rózsakertet, a szőlőskertet, Jókai kedvenc pihenőhelyeit, s a hazánk madárvilágát bemutató több száz példányt bemutató Madárkiállítást.

A séták a Jókai-kert bejáratától (kovácsoltvas kertkaputól) indulnak 2 időpontban, 10 órakor és 14 órakor.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

 

Meleg öltözet, kényelmes cipő viselése ajánlott, termoszban forró tea is jól jöhet.

Jegyvásárlás kizárólag a  >> Jegymesteren <<  keresztül történik. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

A sétát esős időben is megtartjuk. Zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük a programot, ez esetben a résztvevőket a jegymester.hu oldalon keresztül értesítjük legkésőbb a séta előtt 2 órával. Egyúttal az esőnap időpontjáról is értesítést küldünk.

Részletek:

  • Helyszín: Jókai-kert
  • Időpont: 2022. január 16. vasárnap, 10 és 14 óra
  • Túra hossza, időtartama: 1 km, 1 óra
  • Találkozó: 10.00 vagy 14.00 Jókai-kert - 1121 Budapest, Költő u. 21.
  • Részvételi díj: Teljes árú: 900 Ft/fő Kedvezményes: 650 Ft/fő (diák, pedagógus, nyugdíjas)
  • Kapcsolattartó: Kővári Anita
  • Telefon: 30/663-4670

Kapcsolódó helyek

Jókai-kert

ÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK MIATT A KERT  JELENLEG NEM LÁTOGATHATÓ!


Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább