Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Mesélő Tájház - Tájházak Napja és Mesék Éjszakája

  • Időpont: 2021.06.26
  • Helyszín: Ócsai Tájház és Ócsai Református Műemlék templom
  • Besorolás: Könnyű séta

<p><span style="color: #050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; background-color: #ffffff;">Mesélő tárgyak az Ócsai Tájházban - <strong><span style="color: #e03e2d;">családi  mese nap!</span></strong></span></p> <p><span style="color: #050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; background-color: #ffffff;"><em>Ezen a napon <strong>100 Ft/fő</strong> regisztrációs jeggyel látogathatók tárlataink, illetve a teljes program.</em></span></p>

Nagy nap lesz minálunk!

Életre kelnek a gazdák és a gazdasszonyok mindennapi használati tárgyai, mégpedig mesés módon. Hol a Sütőasszony szegényes, földpadló szobájában szól majd a mese szitáról, teknőről, kenyérről, búzáról, dióról; hol pedig a Nagygazda házában mesélünk a tarisznyát akasztott, világlátó legényekről és egy Katica nevű okos leányról, akit az anyja a királyhoz szán feleségnek.
10.00-16.00 között szeretettel várjuk a családokat, hogy kicsiket és nagyokat megismertethessünk a néprajzi gyűjteményünk egy-egy jeles darabjával a népmesék és történetek adta csodás világon keresztül.
Mesélések kezdődnek:  10, 11, 13, 14 órakor a tájházegyüttes több pontján.
Mesélnek a Pompás Napok Nagykövetei - Geráné Onódy Tünde és Juhászné Rusai Éva -, az IHAROS Egyesületből Fuchs Péter, valamint az Ócsai Tájház tárlatvezetői - Kormos Rebeka és Peer Réka.
A rendezvény felnőtt látogatóink számára csupán érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettséget igazoló QR kóddal látogatható az érvényben lévő vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően.
REGISZTRÁCIÓ:
az Ócsai Tájházban
(Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.)

FIZETŐ ESZKÖZÖK:
készpénz,
bankkártya,
SZÉP kártya (bármely zseb).
JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOZÁS:
???? Az érvényben lévő országos szabályozásnak megfelelően védettségi igazolvány és szem. ig. / útlevél együttes felmutatásával vehetnek részt felnőtt vendégeink a programokon.
???? Kérjük látogatóinkat ezt illetve a távolságtartásra vonatkozó előírások betartása mellett látogassanak el hozzánk!
???? A tájház környéki utcákban a parkolási és közlekedési rendet tartsák meg, a forgalmat ne akadályozzák!
ESŐ ESETÉN:
Esős időbe is megszervezésre kerül a program.
 

Részletek:

  • Helyszín: Ócsai Tájház és Ócsai Református Műemlék templom
  • Időpont: 2021. június 26.
  • Találkozó: 10.00, Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.
  • Részvételi díj: Ezen a napon 100 Ft/fő regisztrációs jeggyel látogathatók tárlataink, illetve a teljes program.
  • Kapcsolattartó: Kormos Rebeka
  • E-mail: ocsaitajhaz@dinpi.hu

Kapcsolódó helyek

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A településmag máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, és több száz éves Árpád-kori templomát, élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultur-, és vallástörténeti, néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat. Szeretettel várjuk egyéni és csoportos látogatóinkat!

Tovább