Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Márton-napi lámpás séta a Jókai-kertben

  • Időpont: 2020.11.07
  • Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
  • Besorolás: Könnyű séta

<p class="MsoListParagraph" style="margin-left: 0cm; text-align: justify; text-justify: inter-ideograph;"><strong>BETELT! A fák lombhullatása lassan befejeződik, az ég szürke és hideg víz csöpög az ágakról. Ki szeret ilyen időben kimozdulni? Mégis érdemes útra kelni, ha tudjuk, mi történik a természetben.</strong></p>

A PROGRAM BETELT!

A ritkuló lombok között jól megfigyelhető, amint a mókusok, szajkók biztonságba helyezik a begyűjtött termés egy részét, és raktárakat létesítenek.

Családi programunkon a városban élő, ill. éjszaka aktív állatokkal ismerkedünk. A gyerekek Márton-napi lámpást készíthetnek, a Madárkiállításban mindenki testközelből megszemlélheti kedvenc madarait, majd amint szürkülni kezd, a közösen elkészített lámpásokkal bejárjuk Jókai Mór egykori birtokát.

Ha szerencsénk lesz, láthatunk fejünk fölött cikázó denevért, a vackára igyekvő sünt vagy éppen rókát. A séta végére jócskán be is sötétedik, s a rózsakertből elénk tárul az esti fényekben úszó Budapest.

Jegyvásárlás kizárólag online történik az alábbi oldalon. Helyszíni jegyvásárlásra nincs lehetőség!

Két, vagy több gyermek érkezése esetén a kísérő felnőttek (max. 2 fő) is kedvezményes jeggyel vehetnek részt a programon!

A sétára meleg öltözet, kényelmes cipő viselése ajánlott, termoszban meleg tea is jól jöhet J

Kérjük, a program teljes időtartama alatt az orrot és szájat eltakaró maszk viselését. Köszönjük!

A programot esős időben is megtartjuk! Zord időjárás esetén (vihar, felhőszakadás) töröljük a programot, ez esetben a résztvevőket a jegymester.hu oldalon keresztül értesítjük legkésőbb a séta előtt 2 órával. Egyúttal az esőnap időpontjáról is értesítést küldünk.

Részletek:

  • Helyszín: Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
  • Időpont: 2020. november 7. szombat, 15:00-17:00
  • Túra hossza, időtartama: 0,5 km, 2 óra
  • Találkozó: 15.00, Jókai-kert, Budapest XII., Költő u. 21.
  • Részvételi díj: 1600 Ft/fő, kedvezményes (diák, pedagógus, nyugdíjas): 900 Ft/fő
  • Kapcsolattartó: Kővári Anita
  • Telefon: +36306634670

Kapcsolódó helyek

Jókai-kert

Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább