Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Ládafia programok - Családi kiruccanás Ócsára!

  • Időpont: 2021.06.19
  • Helyszín: Ócsa
  • Besorolás: Könnyű séta

<p><span style="color: #050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; background-color: #ffffff;">Játék és alkotás az IHAROS Népművészeti Egyesület mesterivel </span><span style="color: #050505; font-family: 'Segoe UI Historic', 'Segoe UI', Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 15px; background-color: #ffffff;">tradicionális környezetben.</span></p>

Szeretettel várjuk a családok apraját és nagyját 2021. június 19-én 10.00-14.00 között 8 portás tájházegyüttesünkbe.
Solymosi Ica és Solymosi József várják az alkotni vágyókat, hogy a csuhé alapanyagával és kötélverés fortélyaival ismertessék meg az érdeklődőket.
A program alkalmával jegyeik tartalmazzák az XIII. századi templomban és az Ócsai Tájházban a tárlatvezetéseket, a kézműves foglalkozásokat , játszóudvar használatát és az élőszavas meséket.
HELYSZÍN:
Ócsai Tájházat és Református Műemlék templom
JEGYVÁLTÁS:
az Ócsai Tájházban
(Ócsa, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.)

FIZETŐ ESZKÖZÖK:
készpénz,
bankkártya,
SZÉP kártya (bármely zseb).
JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOZÁS:
???? Az érvényben lévő országos szabályozásnak megfelelően védettségi igazolvány és szem. ig. / útlevél együttes felmutatásával vehetnek részt felnőtt vendégeink a programokon.
???? Kérjük látogatóinkat ezt illetve a távolságtartásra vonatkozó előírások betartása mellett látogassanak el hozzánk!
???? A tájház környéki utcákban a parkolási és közlekedési rendet tartsák meg, a forgalmat ne akadályozzák!
ESŐ ESETÉN:
Esős időbe is megszervezésre kerül a program.
 

Részletek:

  • Helyszín: Ócsa
  • Időpont: 2021. június 19. 10.00-14.00 között
  • Túra hossza, időtartama: 0 km, 4 óra
  • Találkozó: 10.00, Ócsai Tájház, Dr. Békési Panyik Andor u. 4-6.
  • Részvételi díj: Teljes árú jegy: 1.800 Ft/fő kedvezményes (diák, nyugdíjas, pedagógus) jegy: 1.250 Ft/fő ócsai lakosoknak 850 Ft/fő.
  • Kapcsolattartó: Kormos Rebeka
  • E-mail: ocsaitajhaz@dinpi.hu

Kapcsolódó helyek

Ócsai Tájvédelmi Körzet

Budapesttől mintegy 35 km-re, az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál helyezkedik el Ócsa község és az őt körülölelő turján-vidék, melyen 1975-ben jött létre az Ócsai Tájvédelmi Körzet 3.575 ha nagyságú területen.

Tovább

Ócsai Tájház

A vidék látnivalókban talán leggazdagabb része az Ócsai Tájvédelmi Körzet részét képező ócsai Öregfalu. A településmag máig megtartotta eredeti településszerkezetét, régi stílusú házait, és több száz éves Árpád-kori templomát, élő néphagyományait. A természeti értékek mellett kultur-, és vallástörténeti, néprajzi értékeket mutatunk be az idelátogatóknak. A XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilika és a XVIII. századot idéző tájházegyüttes igazi időutazásra hívja a látogatókat. Szeretettel várjuk egyéni és csoportos látogatóinkat!

Tovább