Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

JÓKAI KORA, JÓKAI BORA – VENDÉGÜNK BOZSIK GAZDA

 • Időpont: 2021.09.04
 • Helyszín: Budapest, Jókai-kert
 • Besorolás: Könnyű séta

<p style="text-align: justify; background: white;"><span style="color: #169179;">Hagyományosan szeptemberben rendezzük meg <strong>őszi borestünket</strong> a Jókai-kertben. Nagy örömünkre szolgál, hogy ez alkalommal a Kossuth Rádió népszerű kertészeti műsorának vezetőjét, <span style="color: #e03e2d;"><strong>BOZSIK GAZDÁT</strong></span> láthatjuk vendégül.</span></p> <p style="text-align: justify; background: white;"> </p>

Programunkat a Jókai Emlékszoba megtekintésével és kerttörténeti sétával kezdjük, ahol többek között mesélünk a Jókai család svábhegyi mindennapjairól, Jókai szenvedélyes kertészeti és szőlészeti ténykedéséről.

A séta után Bozsik gazda a hazai rezisztens, azaz kártevőknek ellenálló szőlőfajtákról tart előadást vendégeinknek, majd - a témához illeszkedve – a Neszmélyi borvidékhez tartozó Páll Pince borait kóstoljuk a hangulatos Présház mellett. A Baj településen működő pince termékeinek jelentős részét könnyű, asztali borok alkotják, amelyek jellemzően rezisztens bor- és csemegeszőlőkből készülnek. A szőlők gondozásánál és a bor készítésénél alapvető szempont az öko gazdálkodás eljárásainak betartása.

A házi készítésű borkorcsolyák a Természetes Életmód Alapítvány, a házi sajtok pedig az Inárcsi Sajtmanufaktúra jóvoltából kerülnek az asztalra.

Kérjük, hogy a program kezdése előtt 10 perccel korábban érkezzenek!

Helyszín megközelítése: a Széll Kálmán térről induló 21-es vagy 21A buszról a Városkút megállónál kell leszállni, onnan 5 perc séta a kert.

Fizetés a helyszínen. Fizetési módok: bankkártya, SZÉP Kártya (K&H, MKB, OTP; valamennyi zseb), készpénz. Köszönjük, ha a készpénzkímélő fizetési mód valamelyikét választja.

A programra előzetes regisztráció szükséges a rendezveny@dinpi.hu címen a résztvevők számának és telefonos elérhetőség megadásával.

>>Facebook esemény<<

Hasznos információk:

Szeptemberben már előfordulhat, hogy estére lehűl az idő, ezért jó, ha vendégeink hoznak magukkal egy-egy melegebb pulcsit vagy kardigánt.

A borkóstolót esős időben nem szabadtéren, hanem a Présház pincéjében tartjuk meg. Itt fokozottan igaz, hogy szükséges a meleg öltözet, mivel a pincében kb. 12 fok van.

 

 

Részletek:

 • Helyszín: Budapest, Jókai-kert
 • Időpont: 2021. szeptember 4. szombat, 16-19 óráig
 • Túra hossza, időtartama: 0 km, 3 óra
 • Találkozó: 15.50 Jókai-kert, 1121 Budapest Költő utca 21.
 • Részvételi díj: 3400 Ft/fő
 • Kapcsolattartó: Kővári Anita
 • E-mail: rendezveny@dinpi.hu
 • Telefon: 30/663-4670

Kapcsolódó helyek

Jókai-kert

2023. őszétől újra várjuk a Jókai-kertbe szakvezetéses programokkal a gyerek-és felnőtt csoportokat! A foglalkozások és szakvezetéses séták előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.A kert egyéni látogatók számára sajnos továbbra sem látogatható, mivel bizonyos részein továbbra is építési munkák zajlanak! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tovább