Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Felfedező-túra a Szemlő-hegyi-barlangban

  • Időpont: 2023.03.24
  • Helyszín: Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025
  • Besorolás: Könnyű séta

<p><strong style="color: #7d5d04;">A Barlangok Hónapja keretében bepillantást nyerhetünk, hogy az egykori felfedezők hol jutottak be a barlangba, honnan közelítették meg, a látogatók számára ma már könnyedén járható, gyönyörű képződményeiről méltán népszerű Szemlő-hegyi-barlangot.</strong></p>

Az Felfedező túrán a csoport a túra végeztével nem a megszokott túraútvonalon, hanem az egykori felfedező bejáraton, az Örvény-folyosón hagyhatja el a barlangot, ahol kiérve a felszínre, gyönyörű panoráma, a kőpark tanösvény és játszótér várja a látogatókat. A program keretében lehetőséget biztosítunk egy 3D film megtekintésére, a látogatók számára nem járható Budai barlangok csodálatos világáról. A 3D film a nézőket egy lenyűgöző barlangi kirándulásra kalauzolja el, mely káprázatos képződményeket, hatalmas tereket, szűk hasadékokat és mély aknákat mutat be. Így bárki felfedezővé válhat és bepillanthat a kutatók világába.

(A program nem akadálymentes, az Örvény-folyosón viszonylag meredek lépcsőkön lehet a felszínre jutni) A program hossza: kb. 90 perc Ajánlott korosztály: 6 éves kortól.

A programra előváltott jegy (jegymester.hu) vagy előzetes regisztráció szükséges. Regisztráció: szemlohegy@dinpi.hu vagy 06 1 325 6001. Kérjük, hogy regisztrált jegyeiket a program előtt fél órával vegyék át a pénztárban, ellenkező esetben azok értékesítésre kerülhetnek!

Részletek:

  • Helyszín: Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025
  • Túra hossza, időtartama: , 1,5 óra
  • Találkozó: 15:00 Szemlő-hegyi-barlang (Budapest, Pusztaszeri út 35, 1025)
  • Részvételi díj: Teljes árú: 3 000 Ft/fő, kedvezményes: 2 300 Ft/fő
  • E-mail: szemlohegy@dinpi.hu
  • Telefon: 06 1 325 6001

Kapcsolódó helyek

Szemlő-hegyi-barlang

A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen a barlangban igazi mesevilág, a lágogatóközpontban szórakoztató interaktív kiállítás, vetítőtermében szemet kápráztató 3D-s film, a barlang feletti parkban játszótér és az ország kőzeteit bemutató tanösvény várja őket.

Tovább