Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

A területi jelenlét és természetvédelmi őrzés hatékonyságának javítása a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatának komplex fejlesztésével

Időszak: 2016.08.01 - 2020.08.29

Téma: Őrszolgálat

Forrás: KEHOP

<p>A projekt célterülete és egyben fő beavatkozási területe a Közép-Magyarországi régiót kivéve az Igazgatóság működési területén található védett és Natura 2000 területek összessége, melyek összterülete 130 040 ha, továbbá az Igazgatóság 6 db területi irodája.</p>

A projekt fő célja a természetvédelmi őrszolgálat elavult és hiányos eszközparkjának fejlesztése, így a természetvédelmi őrszolgálati feladatok hatékonyabb ellátása. A projekt olyan természetvédelmi szempontból értékes területek fenntartását, valamint helyreállítását szolgálja, amelyek fokozottan védett, védett és Natura 2000 jelölő fajok élőhelyéül szolgálnak. Ezeknek az élőhelyeknek és fajoknak fennmaradása nagymértékben függ a természetvédelmi kezelés meglététől és hatékonyságától.

Beszerzésre kerülnek többek között gépjárművek, vízi járművek, felmérési kézi eszközök, optikai eszközök, drón és egyéb kommunikációs eszközök. A pályázat keretében lehetőség van továbbá a speciális eszközök használatának elsajátításához szükséges tanfolyamok elvégzésére is (pl. kishajó vezetői tanfolyam).

A projekt keretében megvalósul az őrszolgálati irodák fejlesztése is (bútorok, informatikai eszközök), gördülékenyebbé téve a területi ügyintézést.

Támogatás összege (Ft):           167 000 000

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Szerződések:

Vörös József megbízási szerződés >>
módosítások: 12345

Kapcsolódó hírek

Új terepjárók a terepen járóknak

Megújult Igazgatóságunk Természetvédelmi Őrszolgálatának gépparkja.

Tovább