Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

A Duna-Ipoly Nemzeti Park esztergomi területén, a Körtvélyes-szigeten, valamint a középső Ipoly-völgyi Vörösharaszt területén a gyepterületek természetvédelmi kezelését szolgáló gép- és eszközcsoport kialakítása

Időszak: 2012.07.01 - 2013.12.31

Téma: Állattartó telep

Forrás: KEOP

Természetkímélő gyepgazdálkodáshoz speciális eszközöket és munkagépeket szerzünk be Esztergomban és az Ipoly-völgyben. Az élőhely-megőrző erdőgazdálkodás célkitűzéseit támogató erdészeti eszközök, gépek, berendezések, erő-, és munkagépek, adapterek beszerzése is megtörténik.

A projekt célja valamennyi célterület vonatkozásában az ott lévő élőhelyek kezeléséhez, gépi- és kézi kaszálási rendszer kialakításához szükséges mezőgazdasági és erdészeti gép- és eszközcsoport beszerzése és a szükséges területkezelések elvégzésének megkezdése a projekt időszakában. A Középső Ipoly-völgy célterületen további cél az élőhelyek kezeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztése és kiépítése, továbbá szántóterületek vásárlása. A villanypásztor rendszer kiépítése összesen 22.476 fm hosszan valósul meg, célja a szakaszos legeltetés megvalósítása. A területen összesen 1 ha-on épül ki új karámrendszer, valamint 3 új itatóhely is létesül.