Az Ipoly-völgy komplex élőhelyfejlesztése

Bemutatjuk a Duna-Ipoly Nemzeti Park részét képező Ipoly-völgyet. A Szlovákiából érkező és a Dunába torkolló folyó az év nagy részében jelentéktelennek tűnik, ám hazánk egyik legszeszélyesebb folyása. Az ipari fejlődés erősödése számos nyomot hagyott a rajta, melynek következtében veszélybe kerültek a mellette elterülő élőhelyek. A Ramsari Egyezménynek és az országos védettségnek köszönhetően azonban több helyen találkozhatunk az eredeti állat- és növényvilág képviselőivel. A ritka énekes hattyú hazánkban kizárólag itt fészkel.

A KEHOP–4.1.0–15-2016-00023 számú, „Az Ipoly-völgy komplex élőhelyfejlesztése” című pályázat segítségével több helyreállítási munka valósult meg a területen. A rövidfilm bemutatja az itt lezajlott élőhely-helyreállítási munkálatokat és az újonnan kialakított ökoturisztikai bemutatásra szolgáló eszközöket

Mint minden weboldal, a dunaipoly.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król adatvédelmi tájékoztatónkban talál.