Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Keresés év szerint

Keresés hónap szerint

Nálunk járt Dr. Jane Goodall!

Megjelenés: 2023.05.11

A világhírű etológus, antropológus és primatológus, a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója. Dr. Jane Goodall a csimpánzok viselkedését tanulmányozó, új korszakot nyitó kutatását 1960 július 14-én kezdte el Tanzániában. Tanulmányait a Gombe Nemzeti Parkban végezte, amely megalapozta a későbbi primatológiai kutatásokat és melyek segítségével újra kellett fogalmazni az emberek és állatok közötti viszonyt.

Tovább

Főszerepben a TÖLGY

Megjelenés: 2023.05.16

Az esztergomi Duna Múzeum adott helyet a május 12-én megrendezett természetismereti napnak, melynek központi témája a tölgyfa volt. 

Tovább

Közösségi közlekedéssel a Pilisbe és a Visegrádi-hegységbe

Megjelenés: 2023.05.18

Hazánk legnépszerűbb kirándulóhelyei HAJÓVAL, vonattal és busszal is elérhetők.

Tovább

Pannonicumok

Megjelenés: 2023.05.24

Elkészült bennszülött növényeink leltára!

Kollégánk, dr. Riezing Norbert írása.

Tovább

Magyar Nemzeti Parkok Hete

Megjelenés: 2023.05.24

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2023 rendezvény keretében május 29-június 4. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 26-29. között a balatonfüredi Tagore sétány ad otthont, kapcsolódva a Balatoni Hal- és Borfesztivál rendezvényéhez.

Tovább

Divatos virágpompa

Megjelenés: 2023.05.25

Az Év színe a Sas-hegyen.

Tovább

A gyepek titkai IV. fotópályázat

Megjelenés: 2023.05.26

A Grassland-HU LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei negyedik alkalommal hirdetik meg a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatását, népszerűsítését célzó fotópályázatukat. A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára.

Tovább