Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Keresés év szerint

Keresés hónap szerint

Év végi vadmacska konferencia

Megjelenés: 2023.12.18

A Budakeszi Vadaspark, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Pilisi Parkerdő együttműködésének köszönhetően kezdődött 2021-ben a Vadmacska Fajmegőrzési Program, melynek célja a főváros közeli erdőségekben, a Budai-hegyekben, a Pilisben és a Visegrádi-hegységben élő vadmacskák védelme, veszélyeztető tényezőinek pl.: házimacskával történő hibridizáció mértékének feltárása.

Tovább

Szünet 2023

Megjelenés: 2023.12.18

December 18. és január 1. között webshopunk nem lesz elérhető, december 27. és január 1. között pedig igazgatóságunkon az ügyintézés is szünetel. 

Tovább

Élőhelykezelés a Pilis-tetőn

Megjelenés: 2023.12.18

2023. novemberében és decemberében két alkalommal kisléptékű élőhelykezelést végeztünk önkéntesek bevonásával a Pilis-tető kerítéssel elzárt területén. A beavatkozás az ott élő botanikai ritkaság, a fokozottan védett magyarföldi husáng (Ferula sadleriana) élőhelyének javítása érdekében történt.

Tovább

Pályázati felhívás - a Budapest I. ker. Úri u. 9. sz. alatt nyíló barlangrendszer "Kis-Labirintus" szakaszának bérletére

Megjelenés: 2023.12.19

Igazgatóságunk pályázatot hirdet a Budapest I. ker. Úri u. 9. sz. alatt nyíló barlangrendszer "Kis-Labirintus" szakaszának bérletére.

Tovább