Dunaipoly.hu - Vakok és gyengénlátók számára

Ünnepi készülődés

Megjelenés: 2017.12.04

Lepje meg szeretteit ajándéktárgyainkkal!

Az DINPI ajándékok a téli hónapokban beszerezhetők az alábbi bemutatóhelyeinken:

  • Szemlő-hegyi-barlang (1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.)
  • Hiúz Ház Látogatóközpont és Erdei Iskola Királyréten (Szokolya-Királyrét)
  • Zöld Bolt a Jókai-kertben (1121 Budapest, Költő u. 21.
Az ajándéktárgyak egy része megtekinthető a lenti GALÉRIÁBAN. Az összes ajándéktárgy megtekinthető ITT>>

Kapcsolódó helyek

Jókai-kert

ÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK MIATT A KERT  JELENLEG NEM LÁTOGATHATÓ!


Jókai Mór életében meghatározó volt a természet- és kertszeretet. Kertészet iránti szenvedélyének hódolva vásárolta meg 1853-ban a Svábhegyen lévő telket - egy felhagyott kőbányát - a rajta álló házzal együtt. A területet borító sűrű bozót helyébe szőlőt és gyümölcsfákat telepített. A gyakori erős szél ellen hársat, juharféléket, szilt, barkócát (berkenyét), vadgesztenyét, diót ültetett, a ház körül kisebb díszparkot alakított ki. A svábhegyi családi ház kertjében zajló szüretek a magyar művészeti élet nagy eseményei voltak, a korabeli szellemi élet egyik központja alakult itt ki.

Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

Pünkösd vasárnap és hétfőn is nyitva vagyunk!


A Szemlő-hegyi-barlangot előszeretettel látogatják iskolai, óvodai csoportok, családok és turisták egyaránt. Nem csoda, hiszen igazi mesevilág várja itt őket. Mostantól azonban egy uniós pályázat fejlesztéseinek köszönhetően még több élményben lehet részük vendégeinknek. Ezért érdemes több időt szánni a látogatásra, hogy a barlangtúra előtt vagy után a vetítőterem 3D filmjének megtekintésére, az interaktív kiállítás bebarangolására is jusson idő. A barlang feletti parkban ezután jóleshet a játék, kikapcsolódás a napsütésben, aki pedig végigjárja az új tanösvényt, az a főváros építőköveiről, a környék kőzeteiről is sok érdekeset megtudhat.

Tovább

Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont

A Magas-Börzsöny kapujában, számtalan túraútvonal kiindulópontjában található mozgalmas, új kiállítással és tanösvénynel kiegészült minősített erdei iskolánk, ahol iskolai és óvodai csoportoknak egy napostól az egy hetesig, szállással egybekötött változatos programokat biztosítunk.

Tovább